Луганчанка отримала термін за напад на ковельського лікаря

03 Лютого 2015, 08:44
1121

Цей резонансний випадок, про який наш сайт вже повідомляв, трапився 5 грудня минулого року близько 2 години ночі неподалік кафе «Варенички», що у Ковелі на вулиці Володимирській.

Нічною грабіжницею виявилася переселенка з Луганської області, яка є незаміжньою, має малолітню дитину і три судимості: за шахрайство та крадіжки. З місця позбавлення волі звільнена по відбуттю строку покарання у квітні 2010 року.

Як встановлено слідством, жінка перебувала в стані алкогольного сп’яніння, коли з корисливих мотивів, з метою заволодіння чужим майном, здійснила напад на випадкового перехожого (ним є лікар пологового будинку Ковельського МТМО), який йшов на зустріч. Схопивши його за комір куртки та погрожуючи нанесенням тілесних ушкоджень, при цьому замахнувшись кухонним ножем, вона почала вимагати у чоловіка гроші та мобільний телефон. А після відмови умисно вдарила чоловіка ножем у ліве плече.

Допитаний у судовому засіданні потерпілий розповів: жінка наблизилась та, погрожуючи ножем, запитала, чи хоче він жити. На що відповів, щоб вона йшла геть. Після чого незнайома схопила його лівою рукою за комір куртки та вдарила ножем у ліве плече. Він вибив ніж з руки, вдарив та повалив на землю. Скрутивши нападницю, чоловік утримував її до приїзду міліції. Ніж віддав правоохоронцям. На суді також сказав, що претензій матеріального і морального характеру до неї не має.

Обвинувачена у ході судового розгляду фактично визнала вину і мовила, що через кількість вжитого алкоголю усіх подробиць події не пам’ятає. Тієї ночі вона вийшла «на промисел» з квартири своїх товаришів на вулицю Володимирську, прихопивши із собою кухонний ніж. Погрожувала потерпілому ножем, питала, чи хоче він жити, і що завдала йому ножового поранення. Вона повністю визнала цивільний позов прокурора про відшкодування витрат закладу охорони здоров’я на лікування потерпілого.

Ковельський міськрайонний суд визнав винною переселенку з Луганської області та призначив їй покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 3 роки 6 місяців. З неї також буде стягнуто в користь фінансового управління виконавчого комітету Ковельської міської ради 1795 гривень витрат на лікування потерпілого, а також 245 гривень в дохід держави за проведення судової експертизи.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39