«Ковельводоканал» закликає ковельчан використовувати мережі за призначенням

14 Серпня 2019, 10:00
«Ковельводоканал» закликає ковельчан використовувати мережі за призначенням 2361
«Ковельводоканал» закликає ковельчан використовувати мережі за призначенням

Впродовж перших двох місяців літа у Ковелі почастішали випадки засмічень внутрішньобудинкових та вуличних систем водовідведення внаслідок нехтування мешканцями окремих квартир та будинків елементарними правилами користування каналізацією.

Про це зазначають в управлінні «Ковельводоканалу».

Це призводить до повної закупорки внутрішньобудинкових каналізаційних мереж та випусків до колодязів, встановлених в місцях приєднання до дворової мережі водовідведення, внаслідок чого страждають мешканці інших квартир та будинків.

Для запобігання засміченню внутрішньобудинкової каналізаційної мережі, що призводить до виникнення аварійних ситуацій, витоку нечистот по стояках у підвальних приміщеннях багатоквартирних будинків, непрохідності каналізаційних випусків, у «Ковельводоканалі» закликають неухильно дотримуватись Правил користування каналізацією, а саме:

  • не допускати пошкоджень приладів та арматури, встановлених у квартирах, будинках, підвалах;
  • не зливати в унітази та вмивальники легкозаймисті та агресивні рідини, кислоти;
  • не викидати в унітази харчові відходи, скляні, дерев’яні, пластикові речі та матеріали, засоби особистої гігієни, памперси, ганчірки, будівельне сміття, поліетиленові пакети та інші предмети та засоби, котрі зменшують прохідність каналізаційних труб та сантехнічних приладів у ваших помешканнях;
  • не користуватись сантехнічними приладами у випадку засмічення каналізаційної мережі та самих приладів;
  • оберігати санітарні прилади та відкрито прокладені каналізаційні трубопроводи від ударів, пошкоджень, механічних навантажень тощо;
  • при засміченні санітарних приладів та каналізаційної мережі дозволяється використовувати для їх прочищення гумові шланги або поліетиленові труби малих діаметрів, котрі при протягуванні крізь засмічену каналізаційну трубу не призводять до її ушкодження;
  • при неможливості самостійно виконати роботи з прочищення внутрішньобудинкової каналізації, необхідно звернутись до РЖКП;
  • при засміченнях (забоях) зовнішніх (дворових) мереж водовідведення необхідно подати заявку в аварійно-диспетчерську службу УВКГ «Ковельводоканал» за телефонами: 5-36-28, 5-34-60, 067-361-61-48 .

«Не порушуйте правил користування каналізаційною мережею, не допускайте випадків створення проблем собі та сусідам, особливо в багатоквартирних будинках. Не перетворюйте сантехнічні прилади Ваших квартир в сміттєзбірники, а каналізаційні випуски та колодязі – у вигрібні ями та звалища відходів», – йдеться у повідомленні «Ковельводоканалу».   

Коментарі
14 Серпня 2019, 14:55
Спочатку спробуйте дозвонитись, може з 25-ой спроби вдасться!!!
14 Серпня 2019, 16:29
Вул. Будищанська забиті каналізаційні стоки біля Церковного магазину та на кругу біля школи №10. Сьогодні дощ і там все залито водою. <br/>Дозвонитись до них можна, але приїдуте аварійка після доброго &amp;quot;матюка&amp;quot; в їх адрес.
15 Серпня 2019, 13:17
Вул. Володимирська 87. Сьогодні зранку в черговий раз каналізація заливає двір будинку. І таке майже кожен тиждень. Після утворення закладу &amp;quot;Класік&amp;quot; в підвалі збоку будинку випадки почастішали на 95%. Мабуть вони гатять в труби всі свої відходи, от і забита каналізація весь час.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром