Депутат викликав міліцію до першого «зама» мера Ковеля, бо побачив того у «нетверезому стані»

15 Лютого 2015, 17:41
1954
В останній робочий день тижня депутат Ковельської міської ради, підприємець В’ячеслав Шава наніс візит до першого заступника мера міста Анатолія Трофимука, аби з’ясувати, чому з ним, як із переможцем конкурсу на право оренди комунального майна, місцева влада не хоче укладати договір, натомість «відфутболює» до суду.
 
Після нетривалої розмови обранець громади заявив, що від чиновника тхне алкоголем, але останній заходився сумбурно це заперечувати. 
 
«А чого ви п’яний на роботу ходите? Тут біля вас очманіти можна!» – обурився В’ячеслав Шава і суворо попередив, що зараз викличе міліцію, щоб вона доставила першого «зама» на «швидку допомогу» для експертизи на вміст алкоголю в крові.
 
«В’ячеслав Петровичу, не робіть дурниць. Добре?» – бурмотів Анатолій Трофимук, намагаючись чим швидше залишити свій кабінет.
 
«Ви нікуди не вийдете!» – заступив дорогу міцний статурою депутат невеликому на зріст чиновнику. 
 
Він дотримав обіцянки й зателефонував до чергової частини міліції: «Прошу прислати наряд на третій поверх в міську раду на освідчення першого заступника міського голови».
 
«Не дьоргайте мене, будь ласка! Прошу вас! Приїде міліція, ми вас освідчимо. А чого п’яному на роботу ходити?!» – ухилявся від трофимукової шарпанини депутат. 
 
«Я не п’яний…» – пробував прорватися держслужбовець, дихаючи «перегаром». – «Я вже мушу йти…» 
 
Прибувши на місце інциденту, правоохоронці відібрали письмові пояснення у сторін. При цьому начальник служби дільничних інспекторів міліції Ковельського міського відділу внутрішніх справ Петро Соловенюк порекомендував В’ячеславу Шаві звернутися до міського голови Олега Кіндера
 
«Це розгляд дисциплінарного проступку, тобто на місцевому рівні вирішується. Якби був якийсь неохайний вигляд, то ми могли б вживати якісь заходи. Тут підстав адміністративного правопорушення нема», – сказав Петро Соловенюк.
 
Анатолій Трофимук тримався поодаль правоохоронців і робив спроби щось розгледіти на дисплеї ноутбука. Чи не власне відображення шукав чиновник на лискучій поверхні?
 
У цей час до службового кабінету першого заступника міського голови увійшли представники громадськості, в тому числі помічник депутата Верховної Ради України, члена депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка» Олега Барни. Як виявилось, активісти намагались передати ковельській владі звернення щодо громадського контролю за розподілом землі. 
 
Анатолій Трофимук сидів у кашкеті, переминаючи в роті жуйку. В присутності представників громади на запитання В’ячеслава Шави: «Чи чути запах алкоголю?», працівниця міліції ствердила: «Ну, чути запах. Чути. Я не спорю». Зрештою, перший заступник мера Ковеля відмовився їхати на «швидку допомогу» здавати кров на алкоголь. 
 
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром