Ярослав Гаврилюк: «Елітні» курці розвели «срач» у Ковельській міськраді

11 Лютого 2015, 09:31
2093

Мої читачі надіслали фотознімки з «кулуарів» місцевої влади, які охоче демонструю широкому загалу…

І як вам наші любителі цигарок? Мало того, що коптять вестибюль Ковельської міської ради, то ще он як насвинячили! У вбиральнях поверхами вище – набагато чистіше. Добре, що хоч курці не пропалили великий світлий транспарант «Ковель – рідне місто моє!» Але хтозна, якби був ближче, всяке могло статися.

Очевидці стверджують, що тут часто можна побачити із цигаркою секретаря міської ради Михайла Гетьмана, радника мера міста Юрія Конащука, інших державних службовців та посадовців менших за рангом. А люди «з вулиці» тут не палять, бо не відають про таку можливість «розслабитись» у компанії можновладців.

Думаю, що у того свинства на підлозі є, принаймні, дві причини. Або доморощений політичний бомонд змагається між собою в точності попадання недопалком на відстані, або перебуває у такому стані, що просто не в змозі «вцілити» з двох кроків у картонну коробку, яка слугує імпровізованим смітником, бо на нормальному вазоні міська влада, мабуть, вирішила з’економити кошти.

Хоча зачекайте! Є ще одна причина, і можливо вона найголовніша. Це – міський голова Олег Кіндер, який, напевно, чхати хотів на належне виконання своїх обов’язків. Запитаєте: яких саме? При його каденції з 16-го грудня 2012 року набув чинності Закон України «Про повну заборону куріння в громадських та на робочих місцях». Відтоді заборонено куріння тютюнових виробів, електронних сигарет і кальянів у приміщеннях органів державної влади і місцевого самоврядування, інших державних установ тощо. Відводити місця для куріння в цих місцях заборонено.

І замість того, аби на ділі забезпечити у себе «під носом» безумовне виконання норм антитютюнового законодавства, ковельське градоначальство про людське око ініціює у місті галасливі популістські кампанії по боротьбі з легальним бізнесом в сфері реалізації алкогольної продукції, добре знаючи, що ця «боротьба» суперечить букві закону.

А щодо коштів, то бюджет можна неабияк поповнити за рахунок курців та організацій, які їм потурають: штрафи за порушення для суб’єктів господарювання складають від 1000 до 10 тисяч гривень, а для фізичних осіб-курців – від 51 до 175 гривень. На залучені кошти можна буде придбати і встановити біля парадного входу в «Білий» дім нові додаткові сміттєві урни. Наближаються чергові вибори, і вони будуть дуже доречними не тільки для курців.



Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024