Ковельська «Батьківщина» вирішила наостанок каденції «припасти» землі

25 Лютого 2015, 13:08
1330
Оприлюднена нашим виданням інформація про кілька проектів «земельних» рішень, які мають розглядатися на черговій сесії Ковельської міської ради, викликала чималий резонанс громадськості. 
 
Нагадаємо, що автором одного з них виступає депутат Роман Ляшук. Серед тих, кому депутати планують дати дозвіл на складання проектів землеустрою (загалом – 1,6 гектара землі) є сусід консультанта міського голови, депутата міськради від ВО «Батьківщина» та голови депутатської «земельної» комісії Юрія Конащука, сусідка начальника відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів виконавчого комітету Ковельської міської ради Лілії Барної. Є тут також чоловік, який проживає неподалік мера міста Олега Кіндера. Втім, на антирекорд замахнулася депутатка міськради від ВО «Батьківщина» Валентина Дубій – відома своєю судовою тяганиною із незалежною від місцевої влади громадсько-політичною газетою «Ковель сьогодні» (журналісти опублікували розслідування щодо земельної афери і потім перемогли зарозумілу депутатку в суді). Валентину Іванівну в тому «блатному» списку «представляють» аж троє персон, в особі чоловіка, зятя та онука.
 
Інший депутат від ВО «Батьківщина» Олександр Артишук підготував проект рішення, яким сесія має надати ковельчанці Галині Гордіюк дозвіл на розроблення документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки по вулиці Грушевського, що перебуває в оренді для городництва, загальною площею 1200 квадратних метрів, з метою утворення трьох земельних ділянок. Це – одна із схем для подальшої приватизації та продажу землі. Галина Миколаївна свого часу працювала головним спеціалістом відділу бухгалтерського обліку і звітності виконавчого комітету Ковельської міської ради, а нині продовжує перебувати в «Білому» домі в якості бухгалтера міського центру «Спорт для всіх», який курує заступник мера Ігор Прокопів.
 
На продовження теми: начальник земельного відділу Вадим Логвінов став автором проекту рішення про надання дозволу на складання проекту землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність ділянки, площею 800 квадратних метрів, по вулиці Кривоноса для індивідуального будівництва Миколі Шепшелею, який проживає у селі Личини Камінь-Каширського району.
 
Але на початку депутати мають розглянути резонансний проект від депутата фракції ВО «Батьківщина» Юрія Оксенюка, який пропонує сесії внести зміни до рішення міської ради від 27 листопада 2014 року про так званий мораторій щодо надання земельних ділянок. Довжелезний хитрий текст зводиться до того, щоб обійти прийняті обмеження і практично похоронити задумку, яку ініціювали матері та дружини вояків АТО, аби унеможливити розпорошення по «липких» руках громадської землі. 
 
Один з наших читачів під ніком «Небайдужий» написав: «Ковельчани, настав час раз і назавжди покінчити з цією грабіжницькою владою! Ви ж бачите, до чого приводить безкарність! Ці ненажери накінець свого правління вирішили роздати все і тільки собі. Не треба чекати та надіятись, що вони схаменуться, цього не буде! Подумайте про своїх дітей, про наше прекрасне місто. Хто також небайдужий, приходьте на сесію, разом викинемо це сміття з будинку рад! Очистимо наше місто від цієї гидоти!»
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024