Ковельчани не хочуть біля своїх будинків нових торгових павільйонів

02 Березня 2015, 11:15
2037
Відділ містобудування та архітектури виконкому Ковельської міської ради оприлюднив розроблену проектну документацію на розміщення тимчасових торгових конструкцій на вулиці Незалежності – в 17-ти метрах від житлового будинку № 72. 
 
Від інших двох «хрущовок» павільйони мають знаходитися на відстані 21-го метра. Цей проект розробило ТзОВ «Саша-К» ЛТД депутата Ковельської міськради та члена партії ВО «Батьківщина» Олександра Артишука. Конструкції – тимчасові без фундаментів – пропонується виготовити з металевого каркасу, обшитого композитивними матеріалами. Існуючі торгові конструкції будуть демонтовані, а на їх місці встановлені нові,  набагато більші. Але, як у нас кажуть, нема нічого вічного, ніж тимчасове…
 
Мешканці тих трьох будинків звернулися до міського керівництва та журналістів, заявивши, що вони не згодні із встановленням торговельних павільйонів.
 
 
«Ми категорично проти будівництва. Дана будова створить величезні незручності в нашому житті. Це – порушення конституційних прав громадян на житло, сонячне світло, свіже повітря, озеленення. Адже, згідно генерального плану забудови міста Ковеля, газон перед будинком – зона озеленення», – йдеться у колективному зверненні, яке підписали кілька десятків жильців будинків № 70, 72, 74. 
 
 
Висота торговельних павільйонів – до чотирьох метрів. Мешканці нарікають, що «замість сонячного світла, свіжого повітря, дерев і зеленого газону безпосередньо перед вікнами пропонується стіна павільйонів, купи різноманітних відходів із магазинів, вихлопні гази вантажівок, що підвозять товар».
 
У будинку № 72 уже є два магазини. На газоні перед будинками знаходиться продуктовий кіоск та вулична пивна «точка», де розпивають спиртне і квас. В радіусі 100 метрів від будинків є магазини «Смак», «Свіжина», «Кошик», «Райдуга» та інші, загалом понад 10 торговельних закладів. А ось дитячого майданчика тут немає. Жильці бідкаються, що там, де було місце для розваг дітей, міська архітектура, на чолі з Людмилою Мурай, дозволила зводити 10-ти поверховий елітний будинок.
 
 
У відділі містобудування та архітектури просять громадськість та зацікавлених осіб подавати свої пропозиції щодо запропонованого проекту до 10 березня. А тим часом якась приватна фірма вже почала будівельні роботи біля того місця, де хочуть встановити торгові павільйони. Хоча, як кажуть самі будівельники, ці роботи з павільйонами не пов’язані. Наскільки правдиві їх слова – покаже час. 
 
«Ми готові відстоювати свої конституційні права всіма доступними нам способами: акціями протесту, перешкоджанню будівництву силою, у всіх інстанціях, в тому числі в суді, прокуратурі, СБУ», – заявляють автори звернення.
 
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024