Чи причетні ковельські вчителі до збирання грошей?

03 Березня 2015, 15:40
1512
До редакції газети «Вісті Ковельщини» звернулася жителька одного з приміських сіл (прізвище журналістам відоме) і заявила, що з учнів ковельської загальноосвітньої школи № 1 збирають по 20 гривень з кожного на подарунки вчителям до 8-го Березня. Особливо жінку обурило те, що гроші вимушені здавати діти з багатодітної сім’ї.
 
Редакція надіслала лист начальнику управління освіти виконкому Ковельської міської ради Віктору Бичковському з переконливим проханням перевірити даний факт і вжити заходів щодо негайного припинення подібного неподобства. 
 
Цікаво, що колись директором ЗОШ № 1 був саме Віктор Бичковський, а нині на цій посаді перебуває Тетяна Донюш
 
«Збір грошей з дітей, якщо він має місце, – це порушення будь-яких норм етики і моралі в час, коли у країні фактично йде війна, з кожним днем знижується матеріальний рівень життя людей, багато з яких жертвують свої останні заощадження на потреби воїнів АТО», – йдеться у цьому листі, за підписом редактора Миколи Вельми.
 
І що ж повідомили з міського управління освіти? Правильно: «жоден учитель до збору грошей не причетний». Ну, а в усьому «винні» батьки, бо «випадки збору коштів мали місце в 4-В, 8-Б класах з ініціативи батьківських комітетів для привітання дівчаток». 
 
Як повідомив Віктор Бичковський, по даних фактах проведена нарада з головами батьківських комітетів та класними керівниками щодо недопущення подібних випадків, а також даний факт обговорений на шкільній педагогічній раді.
 
Зрозуміла відписка начальства, але наші колеги з міськрайонної газети публічно звернулися і до батьківської громадськості міста й району з проханням припинити збирання грошей з учнів на подарунки напередодні різноманітних свят, ювілеїв, днів народження, бо якщо для когось 20 чи навіть більше гривень нічого не значать, то в багатьох людей кожна копійка в умовах тотального зубожіння – на особливому рахунку.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024