Ковельські верховоди приховують від громади розміри преміальних

09 Березня 2015, 17:39
1151
Депутат Ковельської міської ради В’ячеслав Шава подав керівництву прокуратури Волинської області заяву про вчинення злочину. Він вказує, що міський голова Олег Кіндер протидіє йому, як обранцю громади, в реалізації депутатських повноважень, приховуючи інформацію щодо витрат бюджетних коштів.
 
Все почалося 13 січня 2015 року, коли В’ячеслав Шава подав на ім’я Олега Кіндера депутатське звернення, в якому просив надати завірені копії всіх рішень Ковельської міськради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови, що стосуються бюджетних коштів – встановлення надбавок, доплат, компенсацій, матеріальної допомоги, преміювання всіх без винятку працівників міськради та її виконавчих органів за два останніх роки.
 
21 січня депутат отримав письмову відповідь, яка більш схожа на відписку. Наступного дня він в приміщенні міської ради усно звернувся до мера з вимогою все ж надати копії документів у повному обсязі і, як наслідок, додатково отримав ще два розпорядження. На даний час, після спливу всіх, визначених законодавством строків для відповіді на депутатське звернення, інших запитуваних в повному обсязі документів не отримав.
 
«Мені відомо, що мером Олегом Кіндером впродовж 2013-2014 років видавались розпорядження на преміювання кількох посадових осіб керівного складу міської ради та її виконавчого комітету в обсягах до півмільйона гривень, що співрозмірно із обсягом бюджетних коштів, спрямованих на заохочення решти працівників апарату виконавчих органів. При цьому, окремим працівникам на відміну від решти апарату, нарахування премій здійснювалось з розрахунку до 400% посадового окладу. Подібні дії міського голови є беззаперечним підривом авторитету органів місцевого самоврядування», – говорить В’ячеслав Шава.
 
За словами депутата, подібні маніпуляції з бюджетними коштами у великих розмірах, що вчинялись в період Революції Гідності та героїчно-трагічних подій АТО є, безперечно, об’єктом посиленого громадського інтересу. Саме з цих підстав, враховуючи максимальну економію кожної бюджетної копійки для потреб захисту територіальної цілісності та суверенітету України, він і звертався до головної посадової особи міста по інформацію в межах наданих повноважень. Очевидно, виключно з мотивів незаконного приховування від оприлюднення особисто виданих розпоряджень про обсяги преміювання високопосадовців можна охарактеризувати протиправну діяльність градоначальника. 
 
Відповідальність за невиконання службовою особою законних вимог депутата місцевої ради, створення штучних перешкод у його роботі, передбачена частиною 1 статті 351 Кримінального кодексу України. 
 
У своїй заяві прокурору Волинської області про вчинення злочину депутат В’ячеслав Шава просить невідкладно зареєструвати її в Єдиному реєстрі досудових розслідувань та розпочати досудове слідство.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024