«Незаконний пісок» зі Старовижівщини возять на Ковель, ‒ депутат

21 Березня 2015, 12:24
1320

Пісок, який несанкціоновано видобувають в урочищі «Підгірне», що в Старовижівському районі, возять вантажівками на Ковель.

 Про це йдеться в депутатському запиті свободівця Олександра Пирожика, який він озвучив під час сесії облради 20 березня, ‒ йдеться на сайті волинської «Свободи».

 Так, Пирожик розповів, що до нього надійшла інформація від мешканців села Седлище Старовижівського району і депутатів районної ради про те, що 11 березня 2015 року невідомі особи несанкціоновано видобували й масово вивозили з урочища пісок. Корисні копалини місцевого значення вивозилися великотонажними автівками в напрямку Ковеля.

Депутати Старовижівської районної ради того ж дня повідомили про цей факт прокурора району та ініціювали спільний рейд на місце події представників прокуратури, міліції та районної газети.

Прибувши в урочище, учасники рейду виявили два екскаватори, які розкопували кар’єр. Поруч знаходилися три вантажівки, в які завантажувався пісок. Зі слів очевидців, глибина кар’єру подекуди сягала 6 метрів, а кількість вибраного піску вказувала на те, що звідси вже вивезли не один десяток автомобілів, тобто тисячі тонн. 

За наполяганням депутатів райради на місце події прибули слідчі, які зафіксували цей факт, відібрали в них пояснення, запевнили, що за цим фактом буде створена спеціальна комісія.

Після цього, як вказують заявники, до них приїхав Седлищенський сільський голова Микола Ваврищук, який у грубій формі став погрожувати місцевим депутатам, перешкоджаючи їхній діяльності. Заявники стверджують, що на місцевому рівні вирішити цю проблему не вдається, оскільки розробка несанкціонованого кар’єру після цього не припинилася, місцеві правоохоронці, на їхню думку, на ці факти належним чином не реагують, притягувати винних до відповідальності, схоже, не збираються.

Тож, Пирожик вимагає від начальника УМВС у Волинській області Петра Шпиги та прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака перевірити викладені факти й дати їм правову оцінку.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром