Волиняни вимагають звільнення ковельського прокурора

27 Березня 2015, 15:02
1547

Волиняни нарікають  на незаконні дії прокурора  Луцького району Сергія Масалова і Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи та вимагають їх звільнення.

Про це громадські активісти, правозахисники, стурбовані громадяни заявили у четвер, 26 березня, під час прийому в прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака, - повідомляє "Громадське.Волинь".

Громадяни навели приклад кримінальних справ щодо Юрій Боярина. Зокрема, мова йде про незаконне зберігання боєприпасів, напади та погрози іншим людям, крадіжка та інше. Присутні зауважили, що усі порушені справи щодо згаданої особи мають ознаки злочину, але в місцевих прокуратурах не вважають Юрія Боярина порушником закону.

Громадський активіст Олексій Чайка пояснює таку ситуацію тим, що незаконні дії Борина «покриваються»  прокурорами Сергієм Масаловим та  Василем Лопохою, які закриваючи ці справи мають собі ті чи інші дивіденди. «Так як зараз іде тенденція на скорочення працівників прокуратури, то вважаю, що Лопоху та Масалова потрібно звільнити. Таким, як вони – не місце в правоохоронних органах.» – заявив Чайка.

Прокурор Волинської області Дмитро Чепіжак зазначив, що вже дав доручення зібрати, вивчити усі провадження щодо Юрія Боярина.

«Думаю, що до кінця тижня я розберусь з ситуацією і буду приймати відповідні рішення» – заявив Чепіжак.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024