Як у Ковелі стартував 500-кілометровий ультрамарафон. ВІДЕО

16 Серпня 2019, 09:48
У Ковелі стартував 500-кілометровий ультрамарафон 2560
У Ковелі стартував 500-кілометровий ультрамарафон

Пробігти 500 кілометрів за 10 днів. Так вирішили відзначити день Незалежності України учасники команди Trekking Team.

Бігуни стартували зранку з центру Ковеля від пам’ятника борцям за волю України. Мета ультрамарафону — показати можливості людського організму, популяризувати біг та державну символіку України, розповів один з організаторів Олександр Оришко, – йдеться у сюжеті «UA:Волинь».

 Дату та місце старту організатор Ігор Мишко каже, вибрали невипадково.

«Виникла ідея зробити такий потужний пробіг — 500 км. Тому що всі ультрамарафонці, всі спортсмени наші підготовлені і бігти  50-100 км. їм було не цікаво. Тому вирішили помножити відстань на 10. Подивилися на карту, порахували, що з дня народження команди — 15 серпня до 24 серпня у нас є 10 днів і 500 кілометрів. Це вже рахується ультрамарафон. Визначилися із маршрутом. До нас приєдналися місцеві спортивні клуби, запропонували їм підтримати таку нашу ініціативу. Ми привертаємо увагу і до дня прапора, і до дня Незалежності, які є найважливішими святами українців», – організатор ультрамарафону Ігор Мишко.

Перед стартом пробігу його учасники поклали квіти до пам’ятника. Серед учасників ультрамарафону — членкиня збірної команди України з добового бігу Олена Шевченко та чемпіон України з бігу на 100 кілометрів Ігор Саханда.

«Професійно бігом займаюся 5 років. Це найдоступніший вид спорту.   Це біг, сила, краса. Наше життя — це рух, тому й біжу в цьому ультрамарафоні. Біжу назустріч новим пригодам. Моя найдовша дистанція — 205 км. без зупинки», – майстер спорту з легкої атлетики, учасниця ультрамарафону Олена Шевченко.

До професійних марафонців долучилися місцеві бігуни, учасники спортивного клубу «Ковель».

«Настрій хороший, вранішній. Пробіг — це завжди заряд енергії. Хоча в мене і була велика перерва в тренувальному процесі, але, гадаю, моїх сил вистачить, щоб добігти до Колодяжного, до садиби Лесі Українки — це десь 15 кілометрів та повернутися», – каже голова СК «Ковель» Сергій Панасюк.

Першу зупинку ультрамарафонці запланували в селі Кременець, поблизу  районного центру Рожище на Волині. Далі траса пробігу поведе до Луцька, Рівного та Житомира. Фінішують спортсмени 24 серпня під Києвом, на території музею народної архітектури та побуту в Пирогово.

Читайте також: З Ковеля стартував десятиденний ультрамарафон

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром