Протест мешканців проти забудови дитмайданчика Кіндер назвав політичними іграми

12 Квітня 2015, 10:23
1048

Мешканці прибудинкової території в Ковелі продовжують захищати свій двір від «захаращування» його тимчасовими спорудами. Їхнім опонентом є дружина консультанта ковельського міського голови.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, мовляв, ковельчани виступили проти владного бізнесу та «відбили» свій двір. Йшлося про те, що завзяті бізнесмени розпочали реконструкцію кіоску, а мешканці говорять, що підприємці хочуть «захопити» їхній двір і встановити продуктовий магазин. Так, на майданчику вже попрацювала важка техніка, втім городяни зупинили процес. Про це йдеться в матеріалі, опублікованому на сайті ІА "Волинські новини".

Після виходу статті про ці події в редакцію ІА Волинські новини зателефонувала підприємець Інна Конащук, у якої, власне, виник конфлікт з мешканцями. Вона запевняє, що ситуація, яка виникла, - це не є обурення громадськості, а лише політичний тиск на неї, - мовляв, чоловік працює в команді мера, а попереду вибори. Щодо протестів від мешканців, каже жінка, - їх підкупили.

«Я прочитала у вас на сайті репортаж, який стосується мене. Подано в такому світлі, ніби, ми захопили якусь ділянку, двір. Але це не так. Навпаки, ті люди захопили мою ділянку. Тут є політичний підтекст, адже мій чоловік працює у команді нинішнього мера.

Ситуація така, що там стояв старий кіоск вже 20 років і я вирішила його оновити. Але люди вийшли й почали кричати, що ми тут будівництво розпочинаємо. Я зовсім не зрозуміла, що відбувається й поїхала звідти. Мешканці прилеглої території прийшли на засідання сесії Ковельської міської ради й знову говорили своє. Взагалі, я пробувала з ними йти на контакт, але вони не хочуть нічого слухати. Окрім того, до них звертався їхній депутат з округу, архітектор міста, але мешканці лише підбурюють громадськість і кажуть що так роблять, бо вони - громада, і все «рішають». Але ж у нас не розгул демократії?! Є ще у нас і закони!», - висловлює своє бачення конфліктної ситуації пані Інна.

Пояснимо, зі слів мешканців, на прибудинковій території на вулиці Незалежності замість кіоска із ремонту взуття мав з’явитися продуктовий магазин, який зайняв би весь їхній двір.

Усе це спростовує підприємець, більше того, наголошує, що тих, хто виходить з акціями протесту, – підкупили.

«Це все «брєд». До мене тоді підійшла людина, коли був протест, й питає: що має бути, а я кажу, що вишиванки буду продавати – національний одяг, бо я займаюся цим вже 6 років. Щодо продажу продовольчих товарів, то я ще нічого не знаю, втім точно ні – це не моє, я сама за освітою - журналіст. Мені там належить ділянка 35 квадратних метри. Я зробила собі павільйончик на 30 квадратів – новий, сучасний, хотіла облагородити територію – покласти бруківку. Можливо, там би і лишила взуттєвика, адже не хочеться, щоб людина лишилася без роботи. Ця вся ситуація виглядає як якесь цькування щодо нас. Я чула краєм вуха, як люди казали, що не знають взагалі, у чому конфлікт під час протестних акцій, а вийшли, бо давали по сто гривень. Це чула особисто я», - наголошує Інна.

Допоки відбуваються розбірки, кіоск взуттєвика далі працює, облаштування нового об’єкту тимчасової споруди призупинено.

Як кажуть мешканці, - «справа заглохла», тому люди підготували колективний лист із своїми вимогами й підписали його біля двох сотень жителів прилеглих будинків. Звернення надіслали в Ковельську міськраду й Волинську облдержадміністрацію.

«Ми підготували звернення з проханням провести інвентаризацію прибудинкової території й офіційно її визначити. Зауважу, що офіційно міська рада не визначила територію нашого двору, втім ЖЕК дав нам схему прибирання, відповідно, за неї ми і платимо кошти роками. Тому просимо, щоб міська рада визначила прибудинкову територію таку, як схема від ЖЕКу.

Щодо конфліктного кіоску, то ситуація виникла дуже дивна. Спочатку міська рада виділила по 9 квадратів на кожен із трьох кіосків, які стоять у нас в дворі. А тепер виходить, що власниця взуттєвого має документи на 30 квадратних метрів, як це вийшло – дивина», - коментує представник ініціативної групи мешканців Ірина.

З приводу того, чи мешканців дійсно підкупляли, аби ті виходили на протестну акцію, ковельчанка усміхнулася, мовляв, ініціативна група – це самі мешканці, й кожен особисто вирішує, чи виходити на протести чи ні.

«Ви ж зрозумійте, у цьому дворі гуляють наші діти й ми хочемо зберегти для них нормальний двір, а не захаращений різними будовами», - додає Ірина.

Ще одна учасниця протестів - Ганна Білоус теж спростовує підкуп жителів й обурена таким заявами.

«Боже упасі, та Ви що?! Я «возмущена»… за це її треба, не знаю навіть, що сказати... Ні-ні, ніхто грошей не давав, ми за такий наклеп ще й людей зберемо!», - наголосила Білоус.

Що з цього приводу думає міська влада, - коментує, власне, ковельський мер Олег Кіндер.

«Ми це питання ще вивчаємо. Я вважаю, що це політичні ігри», - пояснив градоначальник.

Поки бюрократична система дасть мешканцям відповідь на їхні листи, люди запевняють, що здаватися не будуть й не дадуть прибудинкову територію заставити тимчасовими спорудами.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024