Репортаж другого пленарного засідання 69-ї сесії Ковельської міської ради

15 Квітня 2015, 18:50
1205

Попри те, що попереднє засідання було зірване групою ковельчан на чолі з депутатом райради Пархонюком міська рада відпрацювала з другою спроби в майже автоматичному режимі. 

Перед початком сесії в сесійній залі людно та гамірно. Орім обранців громади на сесію прийшли також бійці ДУКу, громадські активісти і прості ковельчани. За словами депутата Пархонюка в сесійній залі також був присутній загін "тітушок", яких привів конкурент Пархонюка - Нагорник.

Після відкриття сесії одразу ж першим взяв слово секретар міської ради Михайло Гетьман. Він звернувся до колег по залі з пропозицією поставити на голосування  депутатський запит про те, що Володимир Пархонюк погрожує депутатам міської ради, тисне на них та залякує. Гетьман запропонував звернутися до СБУ, УМВС та прокуратури з проханням дати оцінку діям Пархонюка. Депутати більшістю голосів підтримали запит.

Після емоційного виступу ковельчанки, яка подякувала керівництву міста за вирішення житлової проблеми до мікрофону підійшов сам герой минулого засідання Володимир Пархонюк. Депутат звинуватив своїх ковельських колег у тому, що вони лоюіюють інтереси рейдера Нагорника і пообіцяв далі боротися за своє підприємство.

Після свого виступу Пархонюк покинув сесійну залу.

Також на цій сесії оголосили про створення громадського формування "Буг" на чолі з Олександром Калюжним ("Харківський"). За словами міського голови цей підрозділ має на меті допомогти у боротьбі з бешкетниками. Втім, після скандалу з Пархонюком і декого з присутніх виникла підозра про те, що активісти "Бугу" мали б завадити депутату райради знову зірвати сесію. Принаймні такі думки звучали у приватних розмовах в кулуарах "Білого дому".

Розгляд земельних питань відбувся в майже автоматичному режимі. Розгляд переривався на обговорення лічені рази. Депутат Юрій Семенюк висловив здивування з приводу того, що міська земля в центрі Ковеля продається за ціною 2-4 долари за квадратний метр. В процесі обговорення депутати висловили припущення, що тут має місце "договорняк" між покупцем землі і оцінщиками. Від обранців прозвучала пропозиція визначити орієнтовні ціни на землю в центрі Ковеля, втім ці пропозиції не були підтримані залою.

Цікава суперечка виникла під час одного з голосувань між колишніми соратниками Вірою Федосюк та Романом Ляшуком. Очільниці ковельської "Батьківщіни" не сподобалась пропозиція Ляшука виділити землі в обхід мараторію. На думку Федосюк - це взагалі ставить під сумнів доцільність існування заборони.

Натомість Ляшук казав, що мова йде не про виділення земельних ділянок, а про надання можливості людям отримати додаткові декілька квадратних метрів для побудови віранди, тощо. 

"Віра Іванівна не доганяє", - пояснив депутатам суть суперечки Роман Ляшук.

Цікаво, що в цій ситуації Ляшука підтримав і однопартієць Віри Іванівни - Олег Кіндер , який проголосував всупереч пропозиції Федосюк.

Серед останніх питань депутати розглянули і те, що спричинило зрив минулого засідання. Більшістю голосів обранці громади проголосували за рішення, проти якого виступав Пархонюк.

Також депутати проголосували за зміни у склади виконкому міської ради і вивели з його складу Олега Самчука.

Олег Кіндер закрив сесію.

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром