Декомунізація в Ковелі: вулицю Ватутіна перейменують в Каширську

21 Квітня 2015, 14:46
3688

Вулицю Ватутіна в Ковелі хочуть перейменувати на Камінь-Каширську, Камінську чи Каширську.

Про це йдеться в запиті до міського голови Олега Кіндера депутата Леоніда Панчука, ‒ пишуть Вісті Ковельщини.

«До мене як до депутата міської ради звернулась група ковельчан, які тим чи іншим чином пов’язані з м.Каменем-Каширським чи Камінь-Каширським районом, а також група мешканців вул.Ватутіна та інших з проханням ініціювати перейменування вул.Ватутіна на вул. Камінь-Каширську», ‒ йдеться в тексті депутата, опублікованому у виданні.

«Своє прохання вони аргументували тим, що сьогодні є вул. Володимирська – вулиця в напрямку на м. Володимир-Волинський, вул. Луцька – в напрямку на м. Луцьк, вул. Варшавська – в напрямку на м. Варшаву, вул. Будищанська – в напрямку на с. Будище. За аналогією, у багатьох містах є вулиці з назвою Ковельська. Це – ті вулиці, які розміщені у відповідних містах у напрямку на м. Ковель. До речі, у Камені-Каширському є вулиця в ковельському напрямку, яка й носить назву нашого міста», ‒ продовжує обранець громади.

Проте депутат, вважає, що для перейменування вулиці є й інші аргументи. Зокрема генерал Ватутін – один з «героїв» Другої світової війни. А, згідно з Законом України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та пропаганди їхньої символіки», прийнятого 9. 04. 2015 року, вулиця, яка носить ім’я делегата 15 конференції КП(б)У, члена обкому партії, члена центральної ревізійної комісії ЦК КП(б)У Ватутіна, підлягає перейменуванню однозначно.

«Керуючись ст. 13 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 7 Закону України «Про звернення громадян», враховуючи побажання ковельчан, я адресував свій депутатський запит на ім’я міського голови Олега Кіндера з проханням перейменувати вул. Ватутіна на вул. Камінь-Каширську, або ж Камінську чи Каширську», ‒ повідомляє депутат.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024