Любитівська школа отримала статус опорної

17 Серпня 2019, 15:00
Любитівська школа отримала статус опорної 3590
Любитівська школа отримала статус опорної

На базі школи села Любитів створили опорний заклад загальної середньої освіти «Любитівський ліцей» імені Лесі Українки.

Про це повідомляється на сайті Ковельської РДА у Facebook.

Процес реформування відбувається і в галузі освіти, одним із кроків реформування освітянської галузі є створення опорних шкіл в сільській місцевості. Опорні освітні заклади дадуть змогу створити школи добре оснащені всім необхідним для сучасного навчального процесу, з обладнаними кабінетами та лабораторіями для фізики, хімії, біології, географії, математики та іншими. Опорні школи потрібні для того, щоб учні з різних населених пунктів, незалежно від розміру цих населених пунктів та матеріального стану родини, мали рівний доступ до якісної шкільної освіти. 

У Ковельському районі успішно функціонує 5 опорних освітніх закладів, зокрема, у селищах Голоби та Люблинець, у селах Дубове, Велицьк, Поворськ. З набуттям нового статусу ці школи значно покращили свою матеріально – технічну, отримавши значні кошти державної субвенції та створили гідні умови для здобуття якісної освіти дітьми із сільської місцевості.

27 червня цього року на базі школи села Любитів створили опорний заклад загальної середньої освіти «Любитівський ліцей» імені Лесі Українки. Тому, 14 серпня, у Любитові відбулося ознайомлення кандидата на посаду директора опорної школи «Любитівський ліцей» та зустріч з педагогічними колективами Рокитницької і Білашівської гімназій, жителями населених пунктів Любитівської сільської ради.

На початку зібрання про правові аспекти створення опорного закладу в Любитові, проведення конкурсного відбору на посаду директора школи «Любитівський ліцей» та щодо реорганізації, шляхом приєднання шкіл села Білашів та Рокитниця до опорного закладу села Любитів детально розповіла начальниця відділу освіти райдержадміністрації Ірина Ревейчук.

«Опорні школи – це хороший інструмент для вирівнювання якості освіти в селі й у місті. Разом із новим статусом опорна школа села Любитів отримає нову сучасну техніку, поліпшення умов та якості навчання, її переваги будуть відчутні і дітям, і їх батькам. Вже сьогодні в освітній заклад завезено шкільні меблі, дидактичні матеріали та комп’ютерну техніку, в рамках функціонування Нової української школи», – зауважила посадовиця.

Як кандидат на посаду керівника опорного закладу загальної середньої освіти «Любитівський ліцей» Віта Чуль поділилась планами щодо діяльності опорного закладу та його філій на найближчі 5 років. Небайдужим до тематики зустрічі був депутат районної ради, вчитель Рокитницької гімназії Микола Чуль, скориставшись нагодою, він висловив своє бачення щодо створення та функціонування опорного освітнього закладу в селі Любитів. З поміж іншого учасники зібрання обговорили та проаналізували нові редакції статутів та положень про діяльність ОЗЗСО «Любитівський ліцей» та Рокитницької і Білашівської гімназій.

Читайте також:

 








Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024