Шахрай, причетний до крадіжки металу на ковельській водонасосній станції, вже 10 років «кидає» волинян на гроші

22 Квітня 2015, 08:25
3019
Волинянин Юрій Боярин причетний до кількох кримінальних справ на території області. Однак жодна із них не була доведена до кінця і дивним чином ці справи або закривалися або кудись зникали.
 
Нещодавно Юрій Боярин засвітився в ще одній "темній справі".  В ніч з 2 на 3 березня  в селі Зміїнець Луцького району, де він проживає, було вилучено велику кількість боєприпасів. Міліція затримала чоловіка для допиту , однак на цьому все завершилося. Сам же власник зброї заявив, що використовує її для власної безпеки і ні по кому стріляти не збирається. Протягом двох тижні до нього мали застосувати запобіжний захід, однак спритник чомусь продовжує й далі гуляти на свободі.
 
Боярин проробляє «незаконні схеми» та погрожує людям
 
Фірма, Юрія Боярина ТЗОВ «Укрбіопром»  заснована у 2010 році. Основна діяльність-  добування торфу, лісопильне та стругальне виробництво, а також оптова торгівля зерном, необробленим тютюном, насінням та кормами для тварин. Окрім того, в одному із видів діяльності є будівництво житлових та нежитлових приміщень. 
 
Ще у 2013 році у волинських ЗМІ з`явилася інформація про те, що Юрій Боярин«кинув поляка на гроші».
 
Боярин підписав з польським підприємцем угоду про поставку мінеральних добрив. Той спочатку надав лише частину суми, а іншу пообіцяв віддати вже після доставки товару в Польщу. Але спритник наголосив, що на митниці вимагають кошти і довірливий іноземець, не знаючи всіх процедурних моментів, віддав Боярину всю суму.  
 
Та шахрай на тому не зупинився і він став вимагати у польського підприємства додаткові кошти.
Тоді іноземец почав шукати правди у міліції. 
 
Відтак з волинського відділу державної служби боротьби зі злочинністю надійшла постанова про відмову у порушення кримінальної справи. І це пояснили тим, що це цивільно-правові відносини і не більше.
Після такого здавалося б скандалу Боярин не "заліг на дно" а  продовжував займатися різними шахрайськими оборудками.
 
Одну з таких він вирішив провести з  волинянкою Тетяною Чайкою.
 
Жінка познайомилася з сім`єю Бояринів у 2008 році. Тоді сім`я Чайки купили будинок у Струмівці.
 
Олексій Чайка поїхав закордон, а Тетяна залишилася сама. Нові сусіди, приємні у спілкуванні, швидко втерлися до неї в довіру. І з часом вони стали хорошими друзями. Вперше Юрій Боярин "кинув" довірливу жінку, коли запропонував їй продати метал на водонасосній станції. Технічна будова яка знаходилась у Ковелі та метал, що там зберігався належали чоловікові Тетяни. Спритник запевнив, що він вже знайшов покупця, який готовий викласти кругленьку суму за метал.
 
Не встигла Тетяна погодитися, повідомити про це свого чоловіка, як шахраї заволоділи металом. Не зупинившись на привласненні чужого майна боярин, для того щоб убезпечити себе від кримінального переслідування вирішив "підставити" Тетяну Чайку. Жінці підкинули наркотики у машину.
Жертва шахраїв спробувала знайти захист у правоохоронців, написала заяву на Боярина. У відповідь шахрай став тероризувати  свою сусідку погрозами.
 
« Він почав погрожувати мені, писати різні повідомлення. Потім почав зустрічати на вулиці. Одного разу стріляв по нашому будинку. Коли стріляв по нашій автівці, зі мною ще була моя сестра з дитиною. Ми дуже налякалися - розповідає Тетяна.
 
Коли Олексій Чайка повернувся до Луцьку то виявив що його будинок обікрано злодійкуватим сусідом.
 
«З будинку зникли всі цінні речі. Вони винесли навіть меблі. А за будинок так і не заплатили», - розповідає потерпілий.
 
«Я неодноразово звертався до прокурора Луцького району Масалова з тим, щоб перевірити діяльність і його фірми, і його причетність до тих чи інших кримінальних справ. Однак на цьому все закінчувалося», - розводить руками Олексій Чайка
 
Тетяна ж припускає, що гроші, які Боярин у них вкрав, він використав для відкриття  фірми під назвою «Укрбіопром».  А потім шахрай вже за допомогою новоствореної фірми продовжував свою незаконну діяльність. 
 
Олексій Чайка вирішив написати звернення до новопризначеного прокурора Волині – Дмитра Чепіжака.
 
Прокурор відповів, що про діяльність Юрія Боярина наразі йому нічого невідомо. І для того, щоб розібратися в цій справі потрібно провести відповідні перевірки.
 
«Ми будемо перевіряти діяльність цієї особи, і відповідно Луцької прокуратури. Поки що нам нічого не відомо. Але ми звертаємо увагу на звернення Олексій Чайки. І будемо з цим працювати», - розповідає про процесуальні тонкощі Дмитро Чепіжака.
 
Однак обкрадання поляка та сім`ї Чайки – це лише невелика частина «незаконної діяльності» Юрія Боярина і його фірми.
 
До фірми «Укрбіопром» Боярин з дружиною Оленою працювали на ремонтно-будівельній  фірмі «Олівбуд», яку відкрив   тодішній чоловік Олени Руслан Синяков.  Але власник компанії став черговою жертвою спритного ділка. Шляхом численних маніпуляцій Боярин отримав контроль над підприємством усунувши Синякова від керівництва.
Потерпілий звертався у правоохоронні органи, але  ніхто цю справу розслідувати не збирався. 
 
Тоді Боярин обдурив майже сотню людей - працівників фірми. 
 
З Боярином пробував судитися один з інфесторів - Анатолій Савчук. Підприємець вклав у компанію 7 тисяч гривень. В 2012 році Луцький міськрайонний суд задовільнив позов Савчука і зобов`язав Боярина повернути ці кошти. Але спритник не зробив цього й досі...
Коментарі
05 Січня 2017, 20:56
Я ЙОГО ЗНАЮ ЦЕ СПІВРОБІТНИК ПОЛІЦІЇ І ПАРТНЕР ПО БІЗНЕСУ МОЛДАВАНКИ
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39