Працівники СБУ у Ковелі вчилися звільняти заручників на залізниці. ВІДЕО

17 Серпня 2019, 12:49
Працівники СБУ у Ковелі вчилися звільняти заручників на залізниці 4517
Працівники СБУ у Ковелі вчилися звільняти заручників на залізниці

У Ковелі відбулося навчання працівників Служби безпеки України під егідою Координаційної групи Антитерористичного центру та обласного управління СБУ.

Про це йдеться у сюжеті «UA:Волинь».

У третій день навчання силовики вчилися штурмувати територію депоо та звільняти заручників. За легендою, терористи захопили два вагони на території депо. Взяли у заручники трьох працівників станції. Перемовини з шістьма зловмисниками тривали пів дня. Дві попередні доби шукали диверсантів на території Ковеля та району.

«Спочатку вони вели себе дуже агресивно, нікого не підпускали. Нам був потрібен час для підготовки. Працювала переговорна група відтягувала час», – каже помічник начальника УСБУ Волині Андрій Кузьменко.

Терористів силовики вирішили брати штурмом. Активну фазу операції з визволення заручників та затримання диверсантів розпочали о 13:30. Диверсанти тримали заручників у вагонах. З одного боку до об’єкту рушив БТР з іншого – штурмова група силовиків. За 15 хвилин штурму терористи лишилися без зброї та вибухівки. Уявних диверсантів вивели з вагонів.

Після штурму вагони були зрешечені пострілами та вибухівкою. Шість диверсантів, роль яких зіграли колеги силовиків, нині на допиті, 

«З умовними терористами зараз працює фільтраційна група. Відбирає ту інформацію яка нам буде корисна. Після цього у нас буде підведення підсумків де ми детально опрацюємо і де умовні терористи підкажуть де щось було не так і ми тоді будемо розуміти над чим ще потрібно працювати», – розповідає виконувач обов’язків керівника управління Нацпроліції Волині Сергій Козак.

Звільнення заручників зі стріляниною та вибухами – це була остання фаза триденних навчань волинських силовиків.

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024