Громрада при Ковельській РДА засудила дії «Правого сектору» в конфлікті з міліцією: треба діяти цивілізовано

29 Квітня 2015, 16:13
1467

Голова Ковельської районної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Стахорська, голова Ковельської районної добровільної організації «Союз Чорнобиль» Валерій Дубинчук засудили дії активістів «Правого сектору», адже вважають, що все потрібно робити цивілізовано, в рамках чинного законодавства.

Про це вони заявили під час засідання громадської ради при Ковельській РДА, що відбулося 28 квітня, ‒ повідомляють у прес-службі установи.

Так, на засідання запросили начальника Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Івана Туся, заступника начальника відділу – начальника кримінальної міліції Василя Бучинського.

Представники громадськості Ковельщини були стурбовані ситуацією, яка трапилася, 27  квітня, в м.Ковелі, коли активісти громадського об'єднання «Правий сектор Ковельщини», а також представники цієї організації з інших районів області, прийшли до Ковельського міськвідділу міліції, заблокували вхід до адмінбудинку міськвідділу та вимагали звільнення із займаної посади начальника міліції.

Це питання на засіданні порушила голова Ковельського осередку міжнародної громадської організації «Україна-Польща-Німеччина» Антоніна Комісарук, яка просила надати роз’яснення щодо ситуації, яка відбулася. Поряд з цим її турбувало питання, на якій підставі  представники «Правого сектору» виступали від громадськості Ковельщини, чому були активісти цієї організації з інших районів області.

Голова Ковельської районної організації Товариства Червоного Хреста України Людмила Стахорська, голова Ковельської районної добровільної організації «Союз Чорнобиль» Валерій Дубинчук також засудили дії активістів «Правого сектору», адже вважають, що все потрібно робити цивілізовано, в рамках чинного законодавства.

З такою позицією не погодилися представник Волинського обласного благодійного фонду «Майбутнє Волині», член виконкому Ігор Пініс, заступник голови Молодіжного фонду «Наше Майбутнє» Леонід Бордеану, депутат районної ради Лідія Козуля.

Голова громадської ради Микола Вельма висловив думку, що має бути громадський контроль.

У свою чергу, активіст «Правого Сектору» Анатолій Ясашний розповів про те, як він перешкоджав працівнику міліції, який, за його словами, перебував у нетверезому стані, лаявся і поводився агресивно, при цьому ще і сідав за кермо службового автомобіля у с.Дубове. Про цей факт він повідомив працівників ДАІ та викликав на допомогу представників «Правого сектору».

Начальник Ковельського МВ УМВС України у Волинській області Іван Тусь доповів, що нині за цим фактом проводиться службове розслідування. З його слів, співробітник міліції, який значиться в цій справі, уже написав рапорт на звільнення з органів внутрішніх справ.

«Я написав рапорт на звільнення, аби ситуація не загострювалася. Рішення про задоволення рапорту – за начальником обласного управління міліції та Міністром внутрішніх справ України», ‒ прокоментував свою заяву Тусь.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром