Мерія Ковеля відписала ще 11 мільйонів на довгобуд, де вже були мільйонні розтрати

29 Квітня 2015, 14:55
1862

Відділ комунального господарства Ковельського міськвиконкому Волинської області 21 квітня уклав угоду з ТОВ «Житлобуд-2» на будівництво багатоквартирного житлового будинку на вул.Ватутіна,70б у м.Ковелі – секція №2, II черга. Вартість угоди складає 11,37 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено будівельні і опоряджувальні роботи, підведення комунікацій, встановлення вікон і дверей, благоустрій території (мощення доріжок, озеленення). Кількість поверхів не уточнюється. На сайті мерії сказано, що планувався п’ятиповерховий будинок, повідомляє сайт "Наші гроші"

Власниками «Житлобуд-2» є Леонід і Ольга Стефановичі, Анатолій Дука і Наталія Бохонко. До середини 2012 року 51% фірми належало ПрАТ «Луцьксантехмонтаж» Віктора Чорнухи, який був членом Луцького міськвиконкому.

Єдиним конкурентом на торгах стало ПП «Пересувна механізована колона №19» Петра Гордійчука.

Як повідомляється на сайті Ковельської міськради, будинок почали зводити у 2007 році в рамках програми надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво житла для молодих сімей. Свого часу було оплачено будівництво 60 квартир вартістю понад 16 млн грн. (90% вартості обєкта). Як зазначає мерія, із цієї суми 7,5 млн грн. «безслідно зникли, що й досі є предметом розслідування правоохоронних органів».

У 2011 році суд давав дозвіл на виїмку документів «Управління житлового будівництва» Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. У розтраті підозрювалися службові особи Управління житлового будівництва, які завищили об’єми виконаних робіт і витратили не за цільовим призначенням понад 7 млн грн. Подальший перебіг справи невідомий.

У Віснику держзакупівель давніші договори на будівництво об’єкта знайти не вдалося. Водночас як свідчать дані реєстру судових рішень, у 2013 підрядником був згаданий «Житлобуд-2», а в 2010 році орендне будівельно-монтажне управління «Репер». Засновників останнього реєстр не розкриває. Також відомо, що у 2013 році «Житлобуд-2» залучав до будівництва будинку на Ватутіна 70б субпідрядника – КП «Ковельбуд», де засновником є Володимир Сидорук.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром