Основне завдання правоохоронців – захистити самих себе, ‒ «група підтримки» Туся

01 Травня 2015, 11:11
1782

Скандал навколо відставки керівника ковельської міліції починає набирати обертів: Іван Тусь пообіцяв забрати заяву про звільнення.

Таке рішення він прийняв після зібрання, організованого на його підтримку, яке відбулося 29 квітня, ‒ йдеться в публікації Вісті Ковельщини.

Крім власне міліціонерів позицію на заході висловили представники громадських організацій, місцевих установ та підприємств, громадськість Ковельщини, ‒ йдеться в повідомленні.

Ініціатором зібрання стали представники громадського формування «Охорона порядку».

Як переконує член формування Петро Оксентюк, Тусь пройшов «люстрацію» ще рік тому, коли саме його кандидатуру на посаду начальника Ковельського МВ підтримала громадськість, й сьогодні, як ніхто, він в змозі скоординувати роботу міськвідділу, покращити її показники.

«І хоч, можливо, міліція має певні недоліки, на це є цілком об’єктивні причини, які значною мірою пов’язані з недосконалим законодавством у правоохоронній діяльності, а також з умовами, в яких доводиться працювати особовому складу місцевої міліції», ‒ цитує Оксенюка видання.

«На думку присутніх, сьогодні створено небезпечний прецедент, що можна безкарно тиснути на співробітників міліції, і цьому потрібно покласти край. Зараз основне завдання правоохоронців – захистити самих себе, тому що картами тих, хто сьогодні пробивається до влади, влаштовуючи такі піар-акції й створюючи «дискомфорт» у суспільстві, розігруються життя і долі міліціонерів, переконані вони», ‒ пише видання.

Закликали ковельчан в подальшому не допускати подібних дій, висловили свою підтримку на адресу керівника ковельської міліції депутат районної ради Петро М'якота, голова обласної профспілки працівників міліції Володимир Буравський, голова ГФ «Охорона порядку» Валерій Грижук та інші.

На зустрічі присутні одноголосно вирішили, що необхідно дати правову оцінку цим подіям, а також звернулися до начальника Ковельського міськвідділу УМВС України у Волинській області Івана Туся з тим, щоб він негайно відкликав поданий ним рапорт про звільнення.

«Зважаючи на прохання людей, Іван Тусь таки змінив своє рішення і пообіцяв забрати свій рапорт про звільнення, - резюмують у публікації.

Як відомо, Іван Тусь написав рапорт на звільнення під тиском «Правого сектору». Пізніше члени громадської ради при Ковельській райраді засудили дії активістів, мовляв в таких ситуаціях «треба діяти цивілізовано». Під час прес-конференції начальник УМВС Волині Петро Шпига сказав: «У мене будь-яких претензій до роботи Івана Туся немає. Міліція працює, злочини розкриваються… І хочу вам сказати, що рішення про звільнення з посади начальника такого структурного підрозділу приймає Міністр внутрішніх справ».

Нагадаємо, натомість прокуратура Волині свого часу звинуватила ковельських правоохоронців у бездіяльності: «Зауважимо, що, попри численні повідомлення в ЗМІ про факти продажу у місті залізничників фальсифікованих підакцизних товарів, місцеві правоохоронці не поспішали на них реагувати».

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром