На Ковельщині депутати роздали землю родичам

15 Травня 2015, 10:54
1004

На Волині депутати Зеленської сільської ради на закритій сесії роздали левову частку землі, кому хотіли.

У підсумку військові, котрі пройшли східний фронт, отримали лише 22 земельні ділянки, в той час як ще 200 ділянок віддали, оминаючи чергу. Люди обурені, адже паї у передмісті Ковеля отримало чимало депутатів, ‒ пише ZIK з посиланням на сюжет журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» Лариси Літвицької.

Від села Зелена до Ковеля – рукою подати. Незабаром тут планують зводити цілий житловий масив. Сотка землі коштує не менш як тисячу доларів. Та ділянки депутати ділили вибірково.

«У нашого сільського голови восьмеро родичів отримали земельні ділянки. Мені ж він заявив,що не винен, оскільки родичів у нього півсела», – обурюється претендентка на земельну ділянку Тетяна Баглай.

Ділянки депутати ділили на закритій сесії. Біля дверей навіть поставили міліціонера. Обурені селяни запевняють: коли роздавали ділянки, у сесійній залі про людей із черги не йшлося.

«Совість треба мати елементарну! У селі є люди, яким ці ділянки справді потрібні – є такі, в кого хати нема», – обурювались місцеві.

Сам сільський голова запевняє, що землю віддавали чесно. А сесію проводили в закритому режимі, оскільки заяв на ділянки було надто багато.

«Ніяких змов чи договорів не було. А сесію проводили у закритому режимі, оскільки ми отримали 577 заяв на земельні ділянки. Уявляєте, що було б, якби стільки людей прийшло на сесію? Вона взагалі могла не відбутися», – переконує голова Зеленської сільської ради Олександр Паровенко.

Тим часом експерти запевняють: закривши сесію, сільські обранці порушили закон.

«У закритому режимі можуть проводити лише сесії, на яких вирішують питання обороноздатності держави. Але це не є компетенцією місцевих рад», – зазначив керівник справами Ковельської районної ради Андрій Броїло.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром