Голова Ковельської райради сіє розбрат і ворожнечу, – генерал СБУ

20 Травня 2015, 08:41
2232
Голова обласної організації ветеранів, генерал-майор СБУ у відставці Олександр Булавін (на фото) за дорученням ветеранства Волині звернувся із листом до Президента України Петра Порошенка та Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана із листом, у якому розкритикував голову Ковельської районної ради Ігоря Верчука. 
 
У листі йдеться, що напередодні Дня Перемоги представники різних державних інституцій Волині неодноразово попереджували керівників та активістів ветеранських організацій про необхідність уникати у ці світлі для кожного фронтовика дні якихось провокацій, непорозумінь тощо. За словами Олександра Булавіна, ветерани і в Луцьку, і на місцях вели себе достойно. На Волині з їх вини не було допущено жодного інциденту.
 
«Але, як не дивно, зовсім по іншому проявили себе окремі представники органів влади, що, як згадувалося, попереджували нас про недопущення провокативних дій. Вони самі їх здійснили. Як же інакше тоді зрозуміти виступ голови Ковельської районної ради п. Ігоря Верчука на урочистому зібранні з нагоди Дня пам’яті та примирення (!) 8 травня», – пише Олександр Булавін. 
 
У присутності ветеранів війни, керівників ветеранських осередків Ковельського району Ігор Верчук заявив, що як такої Перемоги над німецьким нацизмом не було, а Червона Армія у 1944 році не принесла визволення багатостраждальній землі Ковельщини, – лише одну кабалу замінила іншою. 
 
«І це за умови, що тільки Ковель за роки німецької окупації втратив більше половини свого населення, коли були спалені нацистами десятки сіл району. Але п. І. Верчуку було мало опоганити подвиг радянських воїнів у роки війни, він ще й зазіхнув на пам’ять мертвих героїв», – заявляє автор звернення. 
 
Як відомо, після шестимісячних боїв за Ковель у 1944 році в ряді населених пунктів району навіть через 70 років після війни залишаються невпорядкованими десятки невідомих солдатських поховань. Лише впродовж 2012-2015 років на відновленому кладовищі біля села Мощена офіційно зареєстрованими пошуковцями на чолі із нині воюючим в зоні АТО підполковником Вадимом Дорофеєнком виявлено і перепоховано близько двохсот радянських воїнів. І ця благородна праця триває й у Дні пам’яті та примирення. 
 
«Але пан Верчук не знайшов іншого часу, і саме в ці дні заявив, що перепоховання невідомих воїнів – це вандалізм, а червоні зірки на традиційних для військових кладовищ пірамідках – кримінал і винними має зацікавитись прокуратора. Ці слова одного з очільників району обурило значну частину присутніх на урочистому зібранні, а група ветеранів, які, можливо, за станом здоров’я востаннє присутні на подібних заходах, разом з кавалером ордена Слави Яковом Чулем в знак протесту залишили зал. Так хто ж провокатор? Ми чи цей «добродій», який своїми безвідповідальними діями сіє розбрат і ворожнечу серед споконвіку миролюбивих жителів Ковельщини», – резонно запитує Олександр Булавін.
 
Звертаючись від імені волинських ветеранів, генерал-майор СБУ у відставці наголошує: «Ми вважаємо, що саме завдяки керівникам такого непрофесійного рівня наша держава ще дуже довго буде рухатись до стандартів Європейського демократичного співтовариства».
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром