Прокурор Волині заставив ковельську міліцію поновити слідство

23 Травня 2015, 20:05
1342
Ковельська міліція уже не перший рік розслідує чотири кримінальні провадження, які у різний час були порушені за заявами директора ТОВ «ВКП «Каскад» Володимира Пархонюка про злочини – за підробку офіційних документів, зловживання службовим становищем, завідомо неправдиві повідомлення. 
 
Одне з проваджень – щодо крадіжки та самоправство з боку ковельчанина Сергія Нагорника (на фото) – слідчим старшим лейтенантом міліції Євгеном Сергієнком було закрито у лютому 2013 року. Стосувалося воно нічного руйнування частини літнього майданчика, збудованого на вулиці Косачів товариством «Каскад». 
 
 
«Незважаючи на явні факти, які доводили причетність Нагорника до крадіжки будівельних матеріалів та самоправного знищення приватного майна, слідство припинилося», – заявив Володимир Пархонюк новопризначеному прокурору Волинської області Дмитру Чепіжаку на особистому прийомі.
 

 
За вказівкою обласного прокурора з Ковельського міського відділу УМВС України у Волинській області було витребувано матеріали за всіма вищевказаними кримінальними провадженнями. Після проведеної прискіпливої перевірки Дмитро Чепіжак письмово повідомив, що досудове слідство у них проводиться з порушенням розумних строків, оскільки, незважаючи на тривалість розслідування, остаточні законні процесуальні рішення не прийнято, необхідні слідчі дії не проведені. 
 
Викладені заявником факти порушень слідства, мабуть, виявилися цілком достатніми для визнання постанови слідчого двохрічної давнини незаконною. В результаті постанову про закриття кримінального провадження по справі №12012020110000109 від 28 лютого 2013 року було скасовано.
 
Скасувавши постанову слідчого, прокурор Волині тим самим поновив подальші слідчі дії за фактом руйнування літнього майданчика «Каскаду», зобов’язавши Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопоху «безвідкладно активізувати досудове слідство, забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування, а також ефективний нагляд у формі процесуального керівництва». 
 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром