Створено краєзнавчий проект «Пам’ять Ковельщини»

24 Травня 2015, 08:13
880
При голові Ковельської районної ради Ігорю Верчуку утворено робочу групу проекту «Пам’ять Ковельщини», до складу якої увійшли громадський активіст Володимир Кравчук, голова Волинського обласного відділення Українського фонду культури Геннадій Сарапін, краєзнавець Петро Вільчинський та керуючий справами виконавчого апарату районної ради Андрій Броїло.
 
За повідомленням виконавчого апарату райради, головою оргкомітету щодо пошуково-дослідницьких робіт було обрано Володимира Кравчука, який запропонував зібрати всі можливі відомості про сільські поселення, що припинили своє існування в період 1939-1941 років на теперішній території Кричевичівської сільської ради. На думку Геннадія Сарапіна, до цієї роботи варто залучити загальноосвітні школи шляхом оголошення відповідного конкурсу серед школярів. За словами Петра Вільчинського, треба заручитися підтримкою відділу культури Ковельської райдержадміністрації, а також відмежувати від цієї справи «краєзнавців», які можуть писати історію, не виходячи зі свого кабінету. 
 
Робоча група погодила низку заходів та відповідних звернень до органів державної влади, наукових та архівних установ, закликаючи до співпраці всіх громадян, які можуть бути корисними в реалізації проекту «Пам’ять Ковельщини». 
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39