На смітнику біля Ковеля екологи виявили постанову на Кіндера

28 Травня 2015, 12:00
1693
Мова йде про сина ковельського міського голови Кіндера, якого теж звати Олегом. Постанову (серія АС1 № 088698) в справі про адміністративне правопорушення було складено ще у березні 2012 року інспектором ДАІ капітаном міліції Олександром Ручиним.
 
У документі йдеться про те, що Кіндер-джуніор керував автомобілем ВАЗ-21103 (державний номер 02565 ВК) та не дав дорогу пішоходам на нерегульованому пішохідному переході на вулиці Сагайдачного у Ковелі, чим порушив Правила дорожнього руху, зокрема пункт 18.1. Згідно постанови, на порушника було накладено штраф у розмірі 255 гривень.
 
До речі, за кілька місяців до цього інциденту – в листопаді 2011 року, самого мера Олега Кіндера бригада лісової охорони зловила у мисливських угіддях СЛАТ «Тур» поблизу села Солотвин Ковельського району під час незаконного полювання. Сановитий правопорушник відмовився пред’явити документи, але на нього все одно було складено протокол. 
 
Інспектору ДАІ син градоначальника назвався директором МП «ПМК». Дивно, бо Кіндер-джуніор з 11 листопада 2010 року числиться керівником товариства з обмеженою відповідальністю «Екопроміндустрія», що знаходиться у селі Липини Луцького району на вулиці Героїв УПА, 6-В. Якщо вірити офіційним даним, він також є засновником цього підприємства, розмір його внеску до статутного фонду становить 59 290,00 гривень. 
 

 
У листопаді 2011 року в інтерв’ю одному з видань міський голова Олег Кіндерпро свого сина сказав таке: «Мій син в Ковелі живе тільки півтора року. Після закінчення вузу він працював на кіностудії Довженка, а потім на приватній кіностудії оператором. Коли приїхав до Ковеля, то був відповідальний за будівництво будинку». Того будинку, що потім згорів. Але звідки такі великі гроші має син мера на заснування товариства?
 
Цікаво те, що раніше ТзОВ «Екопроміндустрія» очолював теперішній голова Волинської обласної ради Валентин Вітер, який навіть провернув з Олегом Кіндером зухвалу оборудку. 
 
1 жовтня 2008 року між «Екопроміндустрією» та Державною екологічною інспекцією у Волинській області було укладено договір оренди легкового автомобіля «Chevrolet Epica» (державний номер АС 8890 АР), балансовою вартістю 59 тисяч 290 гривень. Цей договір підписали директор вищевказаного товариства Валентин Вітер та начальник інспекції Олег Кіндер. Аналогічні договори неодноразово переукладались – 8 січня 2009 року та 11 січня 2010 року. Ці правочини були зареєстровані та взяті на облік Головного управління Держказначейства України у Волинській області. У договорах зазначається, що легковий автомобіль буде використовуватись орендарем (Державною екологічною інспекцією у Волинській області) для перевезення пасажирів.
 
На час укладання договорів оренди начальник державної екологічної інспекції у Волинській області Олег Кіндер був депутатом Волинської обласної ради (фракція БЮТ), очолював постійну депутатську комісію з питань екології та охорони навколишнього природного середовища, керував Ковельською міською організацією партії «Батьківщина». Як повідомлялося у мас-медіа, під час місцевих виборів 2010 року він балотувався на посаду ковельського міського голови і використовував цей автомобіль в ході своєї виборчої агітації. Валентин Степанович невдовзі став заступником голови Волинської обласної ради від партії «Батьківщина». Хоча в його офіційній біографії ця «директорська» сторінка чомусь не відображена, залишаючись «темною плямою».
 
З-поміж інших умов договорів, на Державну екологічну інспекцію у Волинській області було покладено обов’язок «застрахувати автомобіль, що передається в оренду по системі КАСКО та страхування цивільно-правової відповідальності». Але ж це суперечить букві закону! Відповідно до статті 802 Цивільного кодексу України, страхування автомобіля здійснює саме орендодавець, тобто, в нашому випадку – ТзОВ «Екопроміндустрія».
 
Хіба оборудка оренди приватного автомобіля державною установою не містить ознаки протиправних діянь та корупції? Судіть самі: «Екопроміндустрія» зареєстроване в Держреєстрі, як юридична особа, 25 вересня 2008 року, а вже через кілька днів – 1 жовтня – передає легковик в оренду керованій Кіндером державній структурі. Хоча розмір статутного капіталу товариства, що дивним чином співпав з балансовою вартістю легковика – 59 тисяч 290 гривень – закінчили формувати лише 25 вересня 2009 року.
 
Державна екологічна інспекція у Волинській області на той час не мала ліцензії на пасажирські перевезення. Виплачена цією бюджетною установою орендна плата (згідно укладених договорів – по 3 тисячі 800 гривень щомісяця), становить кругленьку суму – 72 тисячі 200 гривень і значно перевищує вартість самого орендованого автомобіля. Дивує і такий факт: впродовж усіх років оренди балансова вартість машини не зменшувалася! Невже транспортний засіб не зношувався від експлуатації? Чи ця договірна вартість була необхідна для максимального розрахунку орендної плати, що державним коштом роками «капала» в приватну кишеню «концесіонерів»? Остап Бендер міг би зарахувати таких ділків до свого «табору».
 
Партайгеноссе ковельського мера Олега Кіндера, нинішній голова Волинської обласної ради Валентин Вітер не любить згадувати про цю «липову» оренду, і про те, як перебував на посаді керівника ТзОВ «Екопроміндустрія». Звичайно ж, пройшовши до обласної ради Валентин Степанович, як то кажуть, «залишив» бізнес. 
 
Тому не дивуйтеся, хто зараз очолює ТзОВ ««Екопроміндустрія». На сина ковельського мера зареєстровано і новий білосніжний «Мерседес», яким батько їздив на роботу та, попутно, на мітинги в центрі міста, просити у ковельчан гроші на підтримку Євромайдану.
 
А за викинуту на смітник постанову про адміністративне правопорушення Кіндеру-джуніору доведеться тепер відповідати в суді.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39