Кіндер хоче зарити старе русло Турії і зробити там автостоянку

09 Червня 2015, 08:25
3864
На минулій сесії Ковельської міської ради мер Олег Кіндер назвав актуальним питанням «накопичення автомобілів» на вулицях Модеста Левицького та Брестській, і навіть дав з цього приводу доручення головному архітектору міста Людмилі Мурай.
 
«Людмила Любомирівна, розглянути можливість зробити стоянки отам… старе русло річки Турія, да, яке перетворили, вибачте, у вигрібну яму, я більше не можу ніяк сьогодні назвати. Там колись була пропозиція влаштувати… зарити це старе русло і зробити стоянку», – сказав Олег Кіндер
 

 
У сиву давнину це русло Турії виконувало захисні функції рову укріпленого замку, збудованого, очевидно, князями Сангушками. З актів ковельської ратуші відомо, що замок ще існував у 1807 році. Як писав під псевдонімом «Антін Бужанський» дослідник Волині Олександр Цинкаловський, «достояв цей замок до 1807 року майже в незмінному вигляді, але був дуже старим і вежі почали валитись. У тому році російський генерал Каменський наказав підпалити його, й після пожежі збереглася лиш одна вежа з брамою, що постояла ще кілька літ».
 

 
Нинішній міський голова Ковеля теж носив генеральські лампаси, коли протягом 2008-2010 років «протирав штани» начальником Державної екологічної інспекції у Волинській області. Екологія йому була «близькою» й до того: у 2006-2010 роках він засідав депутатом Волинської обласної ради, очолюючи постійну депутатську комісію з питань екології та раціонального використання природних ресурсів, навіть заснував екологічну громадську організацію «ЕКО-Волинь». 
 
1


 
Втім, логіка вимальовується якась дикунська: для чого рятувати від захаращення природу, коли з нею можна просто «покінчити»!? І якщо царський генерал спалив старий замок, тим самим, увійшовши до історії Ковеля із сумної сторони, то сучасний «генерал» від екології хоче, мабуть, так само запам’ятатися нащадкам, заривши унікальний для ковельчан об’єкт природи та історії. 
 

 
Таким чином, на думку Олега Кіндера, місцева влада практично зможе розвантажити обидві вулиці – Модеста Левицького та Брестську. При цьому він заговорив на сесії міськради про якихось міфічних інвесторів, які зможуть профінансувати закопування старого русла та будівництво на його місці автомобільної стоянки.  
 

 
«Знайти можливість сьогодні. Якщо є, тим більше, якщо хочуть якісь інвестори «зайти», то це взагалі буде дуже добре. І питання, я вам давав доручення, розглянути важливість розширення – не на багато, ну скільки там, хоча би на півметра-метр – вулиці Левицького зі сторони «сьомої» школи. Там накопичення автомобілів. Якщо стає напроти того «Брістоля» (торгово-розважальний центр) ще великий автобус, практично рух повністю там зупиняється», – виголосив план дій Олег Кіндер.  
Коментарі
14 Серпня 2018, 15:38
Буде тобі стоянка Мавпа в Черкасах
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024