Проти посадовців Ковельської міськради порушено кримінальне провадження

17 Червня 2015, 09:10
1597
Волинський обласний прокурор Дмитро Чепіжак на своїй недавній прес-конференції повідомив, що розпочато розслідування за фактом підроблення посадовцями Ковельської міської ради документів дозвільного характеру стосовно відчуження земельної ділянки та погодження будівництва адміністративного приміщення у Ковелі на вулиці Косачів, 6-А.
 
Наше видання припускає, що до цієї скандальної будови можливо має відношення колишній заступник губернатора і регіонал Едуард Стоєв, і розповідало, як прокурор Волині заставив ковельську міліцію поновити слідство. Але зараз в даній справі з’явилися нові підозри та уже конкретні фігуранти кримінального провадження.   
 
До речі, проект відведення земельної ділянки на вулиці Косачів, 6-А розроблявся для її комерційного використання ще у 2004 році місцевою філією Волинського регіонального центру Державного земельного кадастру, яку очолював теперішній консультант міського голови, депутат Ковельської міської ради від ВО «Батьківщина» і голова депутатської комісії з питань регулювання земельних відносин Юрій Конащук. Розробляючи цей проект, він «забув» нанести на план існуюче овочесховище, яке ковельчанин Сергій Нагорник потім реконструював. 
 
Головний архітектор міста Людмира Мурай з легкістю підписала робочий проект на будівництво комерційного об’єкту, тоді як на руках у Нагорника був державний акт на земельну ділянку для будівництва житлового будинку. Згодом пані Мурай підробила проект, здійснивши накладку двох генеральних планів сусідів на благоустрій прилеглої території. 
 
Абсолютно не реагуючи на жодні листи органів влади та контролюючих служб, на земельній ділянці для житлової забудови, Сергій Нагорник спокійнісінько звів елітне триповерхове адміністративне приміщення. Офор­мивши як реконструкцію овочесховища, яке знову з’явилося та було приватизовано ним без аукціону, він зумів виготовити право власності на фактично протиправно споруджений об’єкт.
 
Замість того, щоб ініціювати звернення міської влади до суду, аби привести розпочату реконструкцію у відповідність до діючих будівельних норм і проектної документації, Людмила Мурай почала вперто «пресувати» виробничо-комерційне підприємство «Каскад», подаючи відповідні звернення в контролюючі органи, листи та проекти рішень на виконком та міську раду. Апогеєм такого тиску стало безпрецедентне та незаконне голосування депутатами Ковельської міської ради за скасування рішення «Про оформлення права власності» щодо будівлі ТОВ «Каскад», майже 15-річної давнини.
 
«Наше підприємство готове надати слідству ще як мінімум кілька фактів підробок та фальсифікацій офіційних документів посадовими особами з оточення міського голови Кіндера, які, до речі, лежать перед носом слідства, і які вперто не хочуть бачити. І тільки після втручання прокурора області Дмитра Чепіжака, з’явилася надія, що на місцевому рівні в черговий раз справу не спустять на гальмах», – говорить директор ТОВ «Каскад», депутат Ковельської районної ради Володимир Пархонюк
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024