Керівники Ковельської міськради отримали «захмарні» премії, – депутат

01 Липня 2015, 13:30
2043
Таку сенсаційну новину повідомив на сесії Ковельської міської ради опозиційний до місцевої влади депутат В’ячеслав Шава, який назвав мера Олега Кіндера «позорищем» і сказав, що саму владу люди скоро «винесуть на вилах».
 
Скандал трапився після того, як провладна більшість депутатів від «Батьківщини» провалила проект рішення, яким мали затвердити технічну документацію із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі, площею 466 квадратних метрів, по вулиці Незалежності, 90 – для обслуговування частини нежитлової будівлі, а також погодити звіт про експертну грошову оцінку та затвердити вартість її викупу В’ячеславом Шавою. У наступному проекті йшлося про надання згоди на викуп земельної ділянки Ковельським госпрозрахунковим ринком, з чим уже категорично не погодився В’ячеслав Петрович. 
 
«Я рахую, що не треба під кінець каденції займатися такими речами», – зауважив він головуючому.
 
«Рахують гроші», – мовив Олег Кіндер
 
«Так ви рахуєте гроші, але мозгі у вас не роблять! Олег Олексійович, я вибачаюся, але ви про людей навіть не хочете думати. Не хочете громадської думки почути. Нічого! Все вирішуєте особисто із свої братом, який до мене підходить і каже… якщо я проголосую за ринок. Позорище – ви! Ваш заступник «пішов», по кадрах – «пішов», головний бухгалтер – «пішов», по фізкультурі – «пішов». Всі поуходили! Дайте людям працювати! Ви ж все знищили! Шановний, вже людей до кінця каденції не буде вам з ким працювати. Буде тільки Трофимук і два Кіндера. І всьо!» – виголосив нерайдужні перспективи для ковельського градоначальства Шава.
 
«Не переживайте за мене. Будемо працювати далі», – тільки того й «вичавив» із себе Олег Кіндер.    
 

Колишній лідер ковельських регіоналів, депутат Володимир Матвєєв, якому перед тим бютівці мер Олег Кіндер та секретар міської ради Михайло Гетьманвручили почесну грамоту, запропонував проект по ринку зняти з порядку денного, щоб владу не звинуватили потім у земельному «дерибані». Зрештою, питання «відправили» на доопрацювання. Після цього В’ячеслав Шава та Дмитро Шаваразом з іншими пішли до виходу із сесійної зали, але Олег Кіндер їм навздогін кинув репліку, мовляв такі депутати вирішують тільки свої особисті питання. Можливо, обранці йшли на свіже повітря, або до туалету, але слова міського голови, схоже, «дістали» Шаву-старшого, і він знову підійшов до мікрофону, зробивши сенсаційну заяву щодо преміальних перших посадовців міста, яку останні приховують від громади.
 
«Шановний Кіндер! Я дві хати не будував, «Мерседес» із салону не купував, «дерибаном» не займався. Ви мене зрозуміли?! І премії у 2013-2014 роках по 50-60 тисяч гривень не отримував. Ви собі, Гетьману… Якщо я не правий, то подайте на мене в суд. Ви чули мене?! «Дерибанщики» – ви! Премії по 50-60 тисяч гривень в той час, коли люди на Майдані стояли! У 2014 році, коли наші хлопці гинули, ви знову ділили гроші», – заявив В’ячеслав Шава. 
 

Олег Кіндер не підтвердив, але і не спростував суму преміальних, яку отримував із заступниками, секретарем ради та керуючим справами міськради.

  

 
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром