На Ковельщині сільська рада судилася з районною

08 Липня 2015, 08:59
1066
У січні цього року депутати Ковельської районної ради створили тимчасову контрольну комісію щодо встановлення законності процедури надання земельних ділянок в межах Дубівської сільської ради.
 
До складу комісії увійшли семеро обранців: Михайло КиденькоАнатолій КорнійчукПетро М’якотаЮрій ПоліщукОльга РудикГалина Рябкота Сергій Повар, якого обрали головою. Було також встановлено її термін дії – чотири місяці.
 
У відповідь, Дубівська сільська рада, яку очолює Павло Безека, звернулася з адміністративним позовом до Ковельської районної ради. Позивач вважає, що відповідач вийшов за межі своїх повноважень, тому просив суд скасувати рішення щодо створення цієї комісії. Райрада позов не визнала і вважає свої дії законними.
 
Наділивши районні ради повноваженнями координувати на відповідній території діяльність місцевих землевпорядних органів, законодавець ставить собі за мету домогтися єдиних, заснованих на законі, підходів у галузі регулювання земельних відносин, в тому числі й в такому питанні, як порядок надання земельних ділянок. Для того, щоб реалізувати ці свої повноваження, районна рада вправі утворювати постійні та інші комісії, що й зробили на Ковельщині.
 
Суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк встановив, що підстав для скасування оспорюваного рішення немає, і у позові Дубівської сільської ради відмовив повністю.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024