У Ковелі хочуть мобілізувати громадянина Російської Федерації

21 Липня 2015, 09:35
1425
Про цей курйоз стало відомо під час відкритого судового засідання у Ковельському міськрайонному суді. Слухалася цивільна справа за позовом пенсіонерки до свого рідного онука на предмет того, що той втратив право на проживання в її будинку.
 
Жінка розповіла, що онук близько десяти років не проживає в Україні, а фактично мешкає в Російській Федерації, є громадянином цієї країни, тобто має подвійне громадянство. За її словами, до неї часто приходять працівники міліції та військомату, розшукують онука, щоб призвати на військову службу до Збройних сил України.
 
Також ковельчанка говорить, що у квітні 2013 року онук приїздив з Росії до своїх рідних. Саме тоді батько (син цієї жінки) зареєстрував його в будинку. Після смерті свого сина (буквально через півроку) пенсіонерка вважається такою, що прийняла спадщину, як спадкоємець першої черги. На даний час вона проживає у спадковому будинку одна, але оплату за комунальні платежі нараховують за двох – на неї та онука-емігранта. А невеликої пенсії ледь вистачає, аби сплачувати рахунки за «комуналку».
 
Онук в судове засідання не з’явився, але подав заяву про розгляд справи у його відсутності, заявивши, що позов своєї бабусі визнає. Суд задовольнив позовну заяву.
 
Чи прийдуть працівники ковельської міліції та об’єднаного міського військового комісаріату ще раз за цим «уклоністом»? Чи будуть його тепер шукати у Росії?
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39