Питання прокурора Лопохи «зависло» ‒ депутати Ковельради зірвали сесію

27 Серпня 2015, 23:07
1859

Заплановане на четвер сесійне засідання Ковельської міської ради не відбулося через відсутність кворуму: в залі зареєструвалося 18 обранців громади з 36-ти, тобто, для легітимної роботи не вистачило всього-на-всього одного «голосу».

«Маленьке оголошення! Не можемо назбирати кворум поки. Зачекаємо ще хвилин п’ятнадцять. Може підійдуть депутати. Багато відсутніх по поважних причинах», – якось розгублено виправдовувався відповідальний за проведення сесії посадовець – секретар міської ради Михайло Гетьман.

Хвилини спливли, а депутатів не побільшало.

«Ми маємо годину на виклик депутатів», – «заспокоював» Михайло Олександрович.

Напередодні у владних коридорах вже ходили чутки про те, що «слуги народу» можуть «завалити» сесію. Так і сталося! Не прийшли голова депутатської фракції ВО «Батьківщина» Василь Дудка, керівник міської парторганізації тимошенківців Віра Федосюк, хоча напередодні вона була присутня на колегії міської ради. Щодо її відсутності в залі депутат від УНП В’ячеслав Шавасаркастично підколов свого колегу з «Нашої України» Романа Ляшука, мовляв останній мав би особисто забезпечити явку своєї куми, тобто пані Федосюк.

У чому ж справжня причина відсутності кворуму? Крім поправок до міського бюджету, депутатам роздали звернення до Генерального прокурора України Віктора Шокіна щодо відставки Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи. До сесійної зали також прийшла велика група працівників місцевого ТзОВ «Каскад» разом із директором, депутатом Ковельської районної ради Володимиром Пархонюком. Але оскільки сесія не розпочала роботу, вони жодних офіційних заяв не робили.  

«Щоб час не гаяти даремно… У нас є грамота обласної ради. Є тут представник. Щоб він не чекав. Чого ми його маємо затримували… Будь ласка», – сумбурно тараторив Михайло Гетьман, передавши слово міському голові Олегу Кіндеру, який став за трибуну.

«Подяка голови Волинської обласної ради! Шановний Василю Андрійовичу, щиро вітаємо вас з нагоди Дня Незалежності України. Висловлюю вам глибоку вдячність за плідну працю, професіоналізм та компетентність при виконанні службових обов’язків та вагомий внесок у розвиток краю. Щастя вам, шановний Василю Андрійовичу, міцного здоров’я, благополуччя, миру та добра, подальших успіхів у праці. Голова Волинської обласної ради Валентин Степанович Вітер. Це – подяка від голови обласної ради Мичку Василю Андрійовичу», – урочисто виголосив Олег Кіндер.

На сцену під оплески присутніх для отримання почесної грамоти піднявся настоятель Благовіщенського собору, депутат Ковельської районної ради від фракції ВО «Батьківщина» Василь Мичко. Втім, доречніше було би, щоб цю грамоту вручав голова представницького органу району Ігор Верчук. Однак міські владці заповнили свою паузу приємною процедурою.    

«Значить, година часу пройшла. Кворуму ми не назбирали сьогодні. Перший раз. Як не… будемо казати. Ну, сталося так, як сталося. Ми вияснимо толком і точно сьогодні додатково повідомимо, коли будемо скликати сесію, тому що питання бюджету «стоїть», – розказував Михайло Гетьман.

Як стало відомо, сесія має відбутися у понеділок, 31 серпня, о 14-й годині.

Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024