На сесії Ковельради депутатка «відмовилася» від своєї матері

01 Вересня 2015, 14:20
1339
Неймовірний випадок трапився під час останнього сесійного засідання Ковельської міської ради. Обранці громади розглядали проект рішення про надання дозволу на складання проектів землеустрою щодо відведення безоплатно у приватну власність земельних ділянок.
 
У списку значилися ковельчанки Ольга Бенесько (її донька – депутат від ВО «Батьківщина» Наталія Бенесько) та Аліна Кравчук (батько – теж депутат з цієї самої фракції, старший брат мера Геннадій Кіндер). Першій пані виділялася земля під гаражне будівництво, а другій – надавалося 1200 квадратних метрів для ведення садівництва в товаристві «Урожай».    
 
Міський голова Олег Кіндер запропонував депутатському корпусу прийняти проект рішення за основу. Депутати проголосували одностайно, в тому числі й Наталія Бенесько та Геннадій Кіндер (на фотознімках – в момент голосування).
 

 
Хоча вони не мали права цього робити, до того ж обоє не повідомили про наявність у них реального конфлікту інтересів. За подібне корупційне правопорушення нещодавно «погоріла» їхня колега з фракції ВО «Батьківщина» Валентина Дубій, про що повідомляло наше видання.
 
«Яка буде пропозиція?» – поцікавився головуючий.
 
Опозиційний до місцевої влади депутат від УНП В’ячеслав Шава вніс пропозицію зняти з проекту сумнівні пункти.
 
«Пані Наталія, це мова йде про… бо зараз буде відбуватися голосування… за ваш гараж? Вам дають гараж? Ні? Це ваш однофамілець? Тому що в нас, якщо ви будете приймати участь у голосуванні, не заявивши про це, то потім на вас буде складено акт про корупцію», – мовив Олег Кіндер, звертаючись до Наталії Бенесько, таким чином, застерігаючи однопартійку від чергового для своєї «біло-сердечної» фракції корупційного «зальоту», яка, до того ж, є присяжним Ковельського міськрайонного суду. 
 
«Я думаю, що вона [Ольга Бенесько] – однофамілець», – спокійним тоном відповіла Наталія Бенесько, навіть не почервонівши від того, що заради ділянки, по суті, «відхрестилась» від своєї рідної матері, з якою проживає в одній квартирі.
 
Чого ж чекати від такої присяжної в суді, коли вона за шмат землі, за вигоду, «включає гальма» і «забуває» того, хто дав їй життя?! До речі, Ольга Бенесько свого часу теж була депутатом Ковельської міської ради, але це вже зовсім інша історія. 
 
Пропозицію В’ячеслава Шави провладна більшість не підтримала. 
 
«За проект рішення – в цілому! Я розумію, що Наталія Бенесько не приймає участь в голосуванні», – наголосив Олег Кіндер, очевидно, хвилюючись за те, щоб завше мовчазна на сесіях депутатка не вскочила в халепу. Наталія Бенесько та Геннадій Кіндер (посміюючись в сторону свого брата у президії) за остаточне прийняття проекту не голосували.
 
Ну, а саме рішення було прийнято. «Дерибан» триває…
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром