Екс-чиновницю Ковельського міськвиконкому засудили за шахрайство

21 Вересня 2015, 12:26
2627
Апеляційний суд Волинської області ухвалив остаточний вирок по кримінальному провадженню відносно колишньої завідувача сектору благоустрою, реклами та малих архітектурних форм виконавчого комітету Ковельської міської ради Світлани Кімлайчук.
 
Ухвалою колегії суддів Світлану Кімлайчук засуджено за двома статтями Кримінального кодексу України (шахрайство та зловживання службовим становищем), їй призначено покарання у виді двох років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими функціями, строком на один рік та зі штрафом в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 4250 гривень. При цьому її звільнено від відбування основного покарання з випробуванням на один рік.
 
В кінці жовтня 2012 року у своєму службовому кабінеті вона виготовила підроблене розпорядження ковельського міського голови Олега Кіндера № 343-р, в яке внесла завідомо неправдиві відомості щодо терміну укладення договору про встановлення особистого строкового сервітуту на розміщення пересувної торгової споруди по бульвару Лесі Українки, 31, завірила фальсифікат печаткою загального відділу виконавчого комітету. 
 
Коли ж оформлялися документи на встановлення сервітуту, Світлана Кімлайчук сказала представнику приватного підприємця, що необхідно надати їй 7000 гривень для подальшої передачі цієї готівки головному архітектору міста Людмилі Мурай з метою «безперешкодного укладення договору». Чиновниця також надала йому «липове» розпорядження, в якому було вказано термін укладення договору – 2 місяці, хоча в справжньому документі термін становив 3 місяці. І ще наголосила, що рішення на 3 місяці буде прийнято лише після сплати зазначеної суми.
 
В період з 28 по 31 січня 2013 року Світлана Кімлайчук знову «розкрутила» підприємця, мовляв для прийняття його заяви необхідно здійснити оплату за офісні меблі для відділу архітектури в сумі 3500 гривень, і не де-небудь, а в магазині «Інтер`ер-Люкс», що знаходиться на вулиці Незалежності, 158 – навпроти Ковельського МВ УМВС України у Волинській області. І тільки після пред’явлення їй чеку про оплату вона провела останнього у дозвільний центр міськради для написання заяви про укладення договору. 
 
Світлану Кімлайчук правоохоронці взяли «на гарячому». В суді жінка заявила, що не підробляла розпорядження міського голови Олега Кіндера, а просто допустила технічну помилку, що необхідності в наданні їй 7000 гривень не було, і що нібито підприємець сам нав’язливо наполягав на оплаті спонсорської допомоги за меблі для відділу архітектури в сумі 3500 гривень. 
 
«Крапку» в цій кримінальній історії поставив апеляційний суд Волинської області. Хоча засуджена може спробувати змінити вирок, подавши касаційну скаргу до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.
 
До речі, гіркий досвід інших посадовців міської влади не став уроком для Світлани Кімлайчук. У 2012 році за подібні махінації були засуджені екс-начальник відділу по управлінню майном комунальної власності виконкому Ковельської міської ради Ірина Савелькіна та колишній головний спеціаліст цього відділу Тетяна Дудік, які оббирали місцевих підприємців і теж, як заявляли на суді, хотіли оновити меблі у службовому приміщенні. Тоді міський голова Олег Кіндер надав до суду сфабрикований документ. Головуючий у справі суддя Сергій Панасюквизнав винним мера Кіндера, призначивши йому штраф у розмірі 425 гривень. Оголошена постанова у визначений законом термін оскаржена не була. 
 
Роки спливають, а ковельських міських чиновників все судять і судять…
Коментарі
26 Січня 2017, 23:12
Відгукніться всі ті які давали хабарі чиновникам! Очистіть свою душу !. А іх врятуете від подальших грішків . Пізно чи рано правда повинна востержествувати!
26 Січня 2017, 23:37
відгукніться всі ті хто давав хабарі чиновникам! Потрібно всіх викривати і повернути гроші , тим у кого брали! Так що не дрімайте, очищайтеся від гріха. Правда понад усе . Бережіть від гріха і себе і чиновників.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024