У Ковелі колишній регіонал нагадав своєму колезі депутату його комуністичне минуле

23 Вересня 2015, 13:54
1172
На шпальтах «Вістей Ковельщини» депутат Ковельської міської ради Володимир Матвєєв, обраний від Партії регіонів та колишній голова парторганізації місцевих регіоналів, дав доброго прочухана колезі по депутатському корпусу Леоніду Панчуку, із фракції ВО «Батьківщина».
 
Перед тим «біло-сердечний» депутат Леонід Панчук, який колись працював у залізничній міліції «замполітом», порушив питання перейменування вулиці Ватутіна на Камінь-Каширську, мотивуючи тим, що це передбачено вимогами Закону України про декомунізацію. Бувший кадровий військовий, теж «замполіт» Володимир Матвєєв заступився за іншого кадрового військового – генерала радянської армії Миколу Ватутіна, мовляв в історію він увійшов як видатний воєначальник. За словами Матвєєва, з’ясовуючи думку ковельчан, що проживають на вулиці Ватутіна, «ми опитали більше чотирьохсот чоловік, і всі вони були проти перейменування». 
 
«Дивує те, що питання ліквідації комуністичних символів порушують колишні ідеологічні працівники райкомів партії, яким є депутат Ковельської міської ради Леонід Панчук. Хто раніше більше всіх агітував людей за комуністичні ідеї, сьогодні намагається нас переконати в своїй антикомуністичності. То коли був щирим добродій Панчук? Коли писав заяву «прошу прийняти мене в лави Комуністичної партії Радянського Союзу, так як я хочу бути в перших рядах будівників комунізму», чи сьогодні, коли закликає нас  перейменувати вулицю, присвячену видатному воєначальнику, що визволяв Україну від німецьких окупантів?» – дивується-запитує Володимир Матвєєв.
 
Слово тепер – за Леонідом Панчуком.
 
А щодо ініціативи ряду громадських організацій про перейменування вулиці Ватутіна на вулицю загиблого Героя-ковельчанина Володимира Кияна, то це, на думку Матвєєва, – явна провокація. 
 
«Як ми можемо порівнювати двох героїв, які задля визволення України поклали на вівтар перемоги своє життя? На подвигах героїв Другої світової війни вчаться сучасні захисники України, і тільки духовний зв’язок поколінь забезпечить нам можливість в перемозі над будь-яким ворогом. Вшановуючи подвиг Володимира Кияна, доречно назвати на його честь одну з нових вулиць Ковеля», – пропонує Володимир Матвєєв.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024