Ковельська міліція масово отримала земельні ділянки під забудову

25 Вересня 2015, 10:25
1571
«Зарубати» безплатну роздачу землі в приватні руки вирішив на початку 77-ї сесії Ковельської міської ради опозиційний до діючої «біло-сердечної» влади депутат В’ячеслав Шава. 
 
«Від мені кандидатів блоку Петра Порошенка, ми просимо, вимагаємо зняти всі земельні питання, які «йдуть» на цю сесію. Ми – проти «дерибану» землі! Прийде нова влада… недовго вже залишилося… всього місяць. І тоді почнемо все з початку…», – мовив В’ячеслав Шава, але не закінчив думку, бо в сесійній залі дехто почав реготати, хтось – аплодувати, а міський голова Олег Кіндер аж заходився від емоцій. 
 
«Пан Кіндер, я бачу радість у ваших очах, що вас призначили кандидатом на посаду міського голови. Хоча ви клялися і молилися, що після цього всього підете з посади. Але ваша влада вас «затягнула», – «заліпив» меру депутат.
 

Другу спробу зняти «землю» він зробив, коли обговорювався порядок денний сесії. За словами В’ячеслава Петровича, проекти рішень не розглядалися на профільній «земельній» депутатській комісії, членом якої він є, оскільки не було кворуму. Засідання зірвала засуджена судом за корупцію депутат від «Батьківщини» Валентина Дубій, яка, не дочекавшись закінчення комісії, поїхала із заступником мера Андрієм Товстигою вирішувати свої нагальні бізнесові справи. Варто зауважити, що на сесії пані Дубій вже не було, але це й не дивно, позаяк напередодні міська партійна конференція «Батьківщини» навіть не висунула її одіозної кандидатури в депутати міськради. 
 
Апелював пан Шава до голови вищезгаданої комісії, неодноразово судимого Юрія Конащука, який є автором рішення про надання дозволу 39-ти громадянам на складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок безоплатно у приватну власність для будівництва. Мовляв, має бути елементарна черговість, а серед них є багато працівників міліції, які були прикомандировані в зоні проведення АТО п’ять-десять днів, місяць, тоді як інші «атошники», що рік провели на передовій, ніяк не можуть «вибити» ділянку під забудову. 
 
«Скажіть, будь ласка, цих перших шістдесят чоловік, які є учасниками АТО і написали заяви на отримання землі, всі її отримали? Ні! Сьогодні чуємо, що син голови Ковельської районної ради Ігоря Верчука воює на сході з 2014 року, а замість ділянки стикається з чиновницькою метушнею по кабінетах. А тут прийшла міліція… Я не проти, щоб їм надали землю, як учасникам АТО! Але ж вони кілька тижнів там побули прикомандировані, і вже всім Конащук землю надає. Де справедливість?! А рідним тих хлопців, які гинули на Сході за Україну, ділянки не надаються. Хочу ще раз наголосити: всі ці питання треба зняти, вивчити і по-новому «запустити» на сесію. План детального планування ще не готовий! Ми надаємо не землю, а повітря! Якщо ви хочете прославити партію «Батьківщина», то у вас це не получиться! Ви даєте людям повітря! Прийде друга влада – буде роздавати землю тим, хто заслужив. Сьогодні земельних ділянок – не роздавати!» –твердо промовив В’ячеслав Шава.
 
Коментувати цей виступ Юрій Конащук чомусь не став. Очевидно, не знайшов, що сказати у відповідь. Олег Кіндер поставив пропозицію на голосування. Ініціатива опозиційного депутата не пройшла. 
 
«Всі – за «дерибан»?! Да?!» – вигукнув Шава, назвавши головуючого «кіндерманом». 
 
«Особисто для тебе, В’ячеслав Петрович! У Kowel.com було зараз… хто і скільки «продерибанив» землі. Так? В січні місяці, написано, що Гнатюк продерибанив… продерибанив 91 ділянку землі. Правда? Ні! Я хочу, щоб всі знали, що 91 ділянка це виділено воїнам АТО. В січні місяці! Моє рішення!» – практично кричав у мікрофон депутат від «Батьківщини» Микола Гнатюк.
 
Мабуть, фаховий модельєр-закрійник Гнатюк об’ївся блекоти, оскільки наше видання ніколи не писало, що він «продерибанив 91 ділянку землі». А голослівну заяву про те, що всі громадяни, вказані у рішення, є учасниками АТО, ще треба довести документально, бо журналісти дуже добре знають, як ковельська мерія вміє «хімічити» з документами…
 
Звичайно, все заплановане – депутати схвалили більшістю «біло-сердечних» «голосів». Секретар міськради Михайло Гетьман, перейнявши головування у Олега Кіндера, який забрався і пішов собі геть із зали [до завершення сесії так і не з’явився! – ред.], поставив проект Юрія Конащука на голосування. Рішення, як і варто було чекати від кіндерових однопартійців, пройшло. Гетьман взявся оголошувати наступний проект, як раптом до мікрофону підбіг Конащук, і, перебивши головуючого, сказав, що в нього є репліка по попередньому рішенню. 
 
«Проголосовано рішення, яким надаються дозволи учасникам АТО [хоча в самому документі цього не зазначено, – ред.]. Я бачу що в залі є присутні учасники АТО. Можу вас заспокоїти: як би цього не намагався зірвати Блок Петра Порошенка – надання земельних ділянок учасникам АТО – їм це не вдасться!» – без тіні сумніву протараторив Юрій Конащук.
 
Дивина, та й годі! Чим ближче до виборів, то у ковельської депутатської більшості від «Батьківщини» непомірно зростає «любов» до захисників Вітчизни. Проте ми пам’ятаємо, як член цієї партії – міський голова Олег Кіндер «кидав» у заплакані очі дружин атовців, вдів та матерів черстві слова: «Я їх туди не посилав!» 


Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром