Лопоха особисто приймає рішення про закриття справ, ‒ депутат райради

29 Вересня 2015, 09:20
1958

Депутат Ковельської районної ради Володимир Пархонюк стверджує, що Ковельський міжрайонний прокурор Василь Лопоха особисто дає розпорядження щодо закриття кримінальних проваджень, зокрема і щодо корупційних діянь мера Ковеля Олега Кіндера.

Про це Пархонюк написав на своїй сторінці у Facebook.

«Те, що Ковельська міжрайонна прокуратура є найбільшим розсадником корупції в Ковелі, мабуть ні для кого не секрет. На сьогодні цей орган, окрім нагляду за слідством, яке проводить МВС, практично ніякої функції не виконує. Здавалося б прокурори, які стоять на сторожі букви закону, мають при наявності найменших порушень законодавства, не говорячи вже про зловживання владою та корупцію – ставати на сторону обвинувачення, щоб слідчі якнайшвидше направляли справу до суду», ‒ пише депутат райради.

«Однак не так то було, наш ковельський міжрайонний прокурор Лопохаповністю підім’яв під себе слідство і вже самочинно визначає закривати кримінальне провадження чи ні. І робить це як йому заманеться, незважаючи на наявність, чи відсутність доказів по окремо взятому кримінальному провадженню», ‒ додає він.

«Говорю це, бо за останній неповний рік, маю на руках сім ухвал Ковельського міськрайонного суду про скасування постанов слідчих про закриття кримінальних проваджень по моїх заявах стосовно саме корупційних діянь Кіндера та його оточення, а також по практично доказаних фактах підробки офіційних документів! І на судових засіданнях всі процесуальні прокурори займали позицію підтримки, раніше, ними ж погоджених закриттів кримінальних проваджень. Те, що прокурори незалежні в своїх діях, скажете ви, суща брехня, там в прокураторі без В.В. Лопохи, ніхто й не пискне, не говорячи, щоб зробити якийсь крок.

Але остання подія, а саме закриття кримінального провадження по справі №42014030110000016,від 23.05.2014 року - де є наявні всі докази та ще й по прямій вказівці Василя Лопохи – це взагалі безпрецедентний факт. Тиск прокуратури був такий, що керівник слідства Ципко О.Я., мабуть навмисне для цього викликав з відпустки слідчу по справі, Надію Сметюх, яка за лічені години винесла постанову про закриття кримінального провадження. В результаті, вимушений був знову їхати на особистий прийом до прокурора Волинської області, Дмитра Чепіжака.

На зворотньому шляху до Ковеля, ще в дорозі, по одній зі справ зателефонував слідчий Євген Сергієнко, повідомивши про можливість подання відповідного клопотання. Сьогодні також стало відомо, що закрите кримінальне провадження за №42014030110000016, ще вчора «поїхало» до Луцька. Сподіваюсь, що Дмитро Чепіжак скасує постанову слідчої Сметюх,і …. восьмий раз до суду йти не прийдеться», ‒ йдеться в дописі.


Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024