Підлеглі ковельського мера годували «терористів»

23 Серпня 2019, 13:00
Підлеглі ковельського мера годували «терористів» / Фото ілюстративне 3549
Підлеглі ковельського мера годували «терористів» / Фото ілюстративне

На сесії Ковельської міської ради головний «надзвичайник» мерії повідав присутнім про свої пригоди під час антитерористичних навчань СБУ.

На пленарному сесійному засіданні Ковельської міської ради депутат Володимир Косцьов’ят поцікавився у мера Олега Кіндера деякими подробицями антитерористичних навчань СБУ в місті Ковелі. Зокрема, його зацікавив виступ під час понеділкової апаратної наради начальника відділу з питань цивільного захисту та екологічної безпеки Юрія Дідковського щодо надання умовним терористам речей та продуктів харчування. Мовляв, чи не за бюджетні кошти годували «диверсантів»?  

Читайте також: На ковельську телевежу проникали «диверсанти»: у мерії розповіли про деталі триденних навчань СБУ

Юрій Михайлович вийшов до мікрофону і повідомив, що 14-16 серпня під егідою Служби безпеки України у місті Ковелі проводилися навчання і він, як представник міської ради, «був членом координаційного штабу по ліквідації «терористичної» групи і визволення «заручників».

«За які кошти завідувач сектору праці Ліліана Герасимчук закупила речі та продукти харчування? Насамперед скажу, що вимоги «терористичної» групи були різні. І були такі вимоги, як надання продуктів харчування або із того, щоб пити. Так як у нас в місті Ковелі є 8 спеціалізованих служб цивільного захисту, і в тому числі є спеціалізована служба торгівлі та харчування, через відсутність начальника цієї служби Лілії Барної я подзвонив до Ліліани Ростиславівни. Так як вихід з цього штабу був обмежений, я думав, що піду й сам все зроблю. Не получилося. Вони сказали: «У вас є своя служба, тому подивимося, як вона спрацює». Там був посередник із Києва. Я думав, що це буде по ігрі. Я зроблю вояж, передамо «терористам». Мені сказали: «Ні. Це має бути в реальності», – розповідав Юрій Дідковський.

За його словами пиріжків не було. За які кошти купляв? За особисті, «щоб місто Ковель і служба наша виглядали в кращу сторону». Умовним терористам купили чотири банки пива «Балтика», чотири півторалітрових пляшки мінеральної води «Моршинська слабогазована», чотири пачки цигарок і серветки. Загалом було витрачено біля трьохсот гривень.

«Ви пиво купляли, щоб Стречен був поранений? Навіщо ви їх напоїли?» – допитувалася депутатка міської ради Галина Стасюк, маючи на увазі поранення під час навчань начальника пасажирського вагонного депо Олександра Стречена.

«Стречен був поранений до того», – заявив Юрій Дідковський.

Читайте також: У Ковелі навчання СБУ завершилися пораненням начальника депо

Уже після сесії пан Дідковський сказав Галині Стасюк, що «терористи» в разі відмови купити їм харчі погрожували відрізати «заручникам» вуха.

На запитання: «У яких закладах торгівлі проводилися закупівлі?» Юрій Михайлович відповів, що на Привокзальному ринку. 

«Для чого я відмітив Ліліану Ростиславівну? Через те, що вона за 15 хвилин подала пакет. Я доповів, що все готово. І було все доставлено «терористам», що було відмічено в кращу сторону. Слідуюча вимога була їхня – надати мільйон доларів», – сказав Юрій Дідковський.

Сесійна зала зайшлася реготом…

Коментарі
23 Серпня 2019, 16:17
чи знайшовся випадково у міськвиконкомі лишній мільйон доларів на кармані щоб на вимогу терористів ним принести.кому з чиновників дзвонив дідіковскій за мільйон?
23 Серпня 2019, 17:05
Що Стасюк, що кукукнутий шизофренік - однієї палати пацієнти.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром