Ковельрада з Кіндером програли суд прокуратурі

13 Жовтня 2015, 18:04
1578
Каменем спотикання стало рішення Ковельської міської ради, яким 24 травня 2012 року ковельчанину Дмитру Ігоніну було надано в оренду земельну ділянку, площею 1200 квадратних метрів по вулиці Грушевського, терміном на 5 років для городництва без права зміни цільового призначення.
 
Ковельський міжрайонний прокурор вказує, що, відповідно до генерального плану міста Ковеля, землі сільськогосподарського призначення, окрім земель садівничих товариств, у межах міста відсутні, а наданий міськрадою город знаходиться на землі громадської і житлової забудови. Отже, Ковельрада протиправно передала в оренду ділянку, для цього потрібно було внести зміни до генплану міста. 
 
Прокурор звернувся із позовною заявою і виграв справу. Хоча міська рада позов не визнала, заперечивши його тим, що генеральним планом не визначаються категорії земель, тобто депутати були вправі розпоряджатись цією земельною ділянкою. З інформації відділу містобудування та архітектури міськвиконкому, який очолює Людмила Мурай, ділянка належить до садибної житлової забудови.
 
Суддя Ковельського міськрайонного суду Сергій Панасюк, за участю прокурора Діани Гайдашук, позов задовольнив повністю. Суд вирішив визнати незаконним та скасувати рішення Ковельської міськради, в частині надання Дмитру Ігоніну в оренду земельної ділянки для городництва, визнати недійсним договір оренди та скасувати його державну реєстрацію, зобов’язати вищевказаного громадянина звільнити ділянку.
 
Дивує в цій «земельній» історії хіба що прокурорська вибірковість. Адже тільки 2015 року Ковельська міськрада надала дозвіл на складання проектів землеустрою щодо відведення 36-ти земельних ділянок для городництва, загальною площею 29,7 тисяч квадратних метрів! А скільки таких рішень було в попередні роки владної каденції міського голови Олега Кіндера і його депутатської більшості з «Батьківщини»?! 
 
Навіть на останню сесію, яка запланована за три дні до виборів – 22 жовтня, кіндерові підлеглі «просовують» на розгляд Ковельради сумнівний проект про поновлення договору оренди землі для городництва скандально відомій депутатці-корупціонерці з «Батьківщини» Валентині Дубій. До відома прокурора: цій корумпованій пані планують погодити оренду земельної ділянки, площею 1200 квадратних метрів, під город на вулиці Братуня, 28 – неподалік помешкання, в якому вона проживає. Принциповим треба бути до кінця! 
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром