У Ковелі депутата і кандидата від «Солідарності» покликали на бесіду в прокуратуру

19 Жовтня 2015, 21:30
2332
Але цей факт ніяким чином не пов’язаний із виборами, які мають відбутися цієї неділі, 25 жовтня.
 
Депутата Ковельської районної ради і кандидата в депутати до міської ради від «Солідарності» Володимира Пархонюка запросили до міжрайонної прокуратури, аби він пояснив причини, які спонукали його бути одним з ініціаторів звернення до Генерального прокурора України Віктора Шокінащодо звільнення з посади міжрайпрокурора Василя Лопохи
 
Нагадаємо, що перипетії у Ковельській районній раді навколо спроб прийняти текст звернення відбувалися цьогоріч влітку. Призначена на 5 червня сесія ради прогнозовано не відбулась через відсутність кворуму. А пленарне засідання, скликане на 23 червня, спіткнулося об демарш фракції ВО «Батьківщина», який відбувся акурат в момент, коли розгляд порядку денного підійшов впритул до «прокурорського» питання. На другому пленарному засіданні, за пропозицією того ж таки Володимира Пархонюка, з групи «Єдина Ковельщина», депутати проводили голосування в таємному режимі. Однак для прийняття рішення не вистачило «голосів».
 
«На зустрічі з представником прокуратури Волинської області Леонідом Скучинським я аргументовано розповів, як міжрайонний прокурор постійно «кришує» міських чиновників на чолі з мером Олегом Кіндером, про цілком неналежне керівництво процесом слідства в кримінальних провадженнях», – говорить Володимир Пархонюк. 
 
Тільки по кримінальних провадженнях, які було порушено за заявами Володимира Федоровича, кількість скасованих постанов про закриття цих проваджень перевалила за десяток. Всі вони були скасовані або в судовому порядку, або прокуратурою Волинської області, або (як не дивно!) Ковельською міжрайонною прокуратурою, яка раніше «благословила» винесення слідчим відповідної постанови про закриття цього кримінального провадження. А це означає ні що інше, як неправомірні дії процесуального прокурора. 
 
Є такі справи, відносно посадовців виконавчих органів Ковельської міської ради, які розслідуються понад два роки(!!!), що є абсолютно неприпустимо щодо розумних термінів досудового слідства. Це теж є грубим порушенням.
 
Обранець громади розповів представнику обласної прокуратури також і про те, що Василь Лопоха, перебуваючи на посаді міжрайонного прокурора не повних п’ять років, встиг побудувати два «будиночки» та придбати новеньке, недешеве авто. На запитання Леоніда Скучинського: «Чим можете довести цей факт?», Володимир Пархонюк відповів, що «даний факт не потребує доказування, оскільки є загальновідомим ковельчанам». Хіба можливо на одну заробітну плату за такий короткий термін так збагатитись?!  
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром