У Ковелі стартував судовий процес «Пархонюк проти Гетьмана»

21 Жовтня 2015, 10:27
2824
Ковельський міськрайонний суд почав розглядати позовну заяву підприємця, директора ТОВ «ВКП «Каскад» Володимира Пархонюка до секретаря міської ради Михайла Гетьмана про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди. Третьою особою на стороні відповідача значиться міськрада.
 
Суть справи в тому, що 15 квітня 2015 року на другому пленарному засіданні 69-ї сесії Ковельської міської ради Михайло Гетьман озвучив свій депутатський запит до міжрайонної прокуратури, міського відділу УМВС, міжрайонного відділення СБУ, який безпосередньо стосувався Володимира Пархонюка
 
 
Як заявляє Володимир Федорович, запит містить в переважній більшості неправдиву, образливу та недостовірну інформацію, тому просить суд зобов’язати Михайла Олександровича на черговій сесії ради спростувати свої висловлювання та стягнути з останнього 10 тисяч гривень моральної шкоди. Про всі перипетії він писав на своєму блозі.
 
 
Позов було заявлено ще 26 серпня, однак в силу різних причин перше засідання відбулося лише 15 жовтня. Головуючий по справі суддя Олег Василюк зачитав учасникам процесу – Володимиру Пархонюку та його представнику адвокату Геннадію Півню два клопотання до суду, за підписами Михайла Гетьмана та ковельського міського голови Олега Кіндера
 
Зі слів відповідача, на його адресу «надійшла лише повістка про виклик до суду у цивільній справі та ухвала про призначення справи до розгляду», яку він отримав 12 жовтня. Отже, просить надіслати на його адресу копії ухвали про відкриття провадження та позовної заяви із додатками. Дивно, що відповідач за весь цей час не отримав цих документів.
 
 
У свою чергу, Олег Кіндер теж попросив перенести справу, пославшись на неможливість явки представника третього особи через зайнятість в іншому судовому засіданні та участі у постійних депутатських комісіях міськради.
 
 
Суддя Олег Василюк призначив чергове слухання справи на 23 жовтня. Судове засідання має розпочатися о 14 годині 30 хвилин. 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024