Щодо Ковельського міжрайонного прокурора Лопохи ведеться перевірка, ‒ депутати

28 Жовтня 2015, 13:20
1747

Під час засідання Ковельської районної ради у депутатів виникло багато запитань до Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопохи.

Проте він на засідання не зʼявився. За інформацією деяких депутатів щодо нього самого проводиться перевірка, ‒ йдеться в повідомленні Ковельської райради.

Доповідати з питання на порядку денному: «Про інформацію Ковельського міжрайонного прокурора «Про стан законності та заходи щодо її зміцнення за І півріччя 2015 року» прислали працівника прокуратури Олександра Прижка.

Відсутність самого ж міськрайонного прокурора Лопохи викликала шквал невдоволення депутатів. Депутат Лідія Козуля хотіла поспілкуватись із прокурором про діяльність сумнозвісного Ковельського ветсанзаводу. Депутат Ольга Рудик нагадала про історію із недобросовісними лікарями, які, буцімто, за свої послуги «брали гроші».

Депутат Василь Олексюк нагадав про скандал із літаком, битком набитим контрабандними цигарками, що упав біля Скулина. На якому етапі слідство і які зрушення у ньому стались – теж невідомо, історія залишається загадковою.

Депутат Сергій Повар теж кинув свій камінь в «город» прокуратури:  «Прокурор міг би годину знайти, щоб прозвітуватись. В нас питань багато. Зокрема, Дубівська сільська рада перетворена в Дубівський центр виділення земельних ділянок. Прозорість і гласність відсутні. Голова веде себе, як князьок. Чому прокуратура цього не бачить? Напевно, теж отримує ділянки?»

«Дійсно, було б цікаво побачити прокурора Лопоху», ‒ підсумував голова ради Ігор Верчук та зазначив, що надійшов запит від народного депутата Антона Геращенка, в якому говориться: «В Україні розпочато реформу одного з найважливіших інститутів держави – прокуратури. Здійснюється відбір кандидатів на посади місцевих прокуратур».

Серед депутатів дехто подейкував, що стосовно самого Ковельського міжрайонного прокурора Лопохи відбувається перевірка.

Так, запитання депутатів до прокурора залишились без відповідей. Енергійне обговорення питання закінчилось тим, що рішення не було ухвалено.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39