Майбутні керівники Ковельської прокуратури складають тести

29 Жовтня 2015, 12:16
1197
Із набуттям чинності новим Законом України «Про прокуратуру» розпочався процес системного реформування органів прокуратури, основою якого має стати якісне оновлення її керівного складу. Прийом документів для участі у конкурсі на заміщення посад керівників нових місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників розпочався ще 20 липня 2015 року.
 
«Наше головне завдання – відкрити двері прокуратури для компетентних, мотивованих і порядних людей, які здатні змінити систему з середини та прагнуть перетворити її таким чином, аби вона дійсно служила інтересам Українського народу. Відкритий, чесний і прозорий конкурсний відбір – єдиний спосіб зробити це», – говорить заступник Генерального прокурора України Давід Сакварелідзе.
 
Перший етап відкритого конкурсу – тестування на знання законодавства (професійний тест). Згідно Порядку проведення чотирирівневого відкритого конкурсу на зайняття посад керівників місцевих прокуратур, їх перших заступників та заступників, «до наступного етапу тестування (на загальні здібності) допускаються кандидати згідно рейтингом із розрахунку не більше десять осіб на одну посаду».
 
Відповідно до змін у законодавстві, скажімо, Ковельську місцеву прокуратуру очолить керівник, який буде мати першого заступника та не більше двох заступників. Отже, законом передбачено існування чотирьох адміністративних посад у кожній такій прокуратурі.
 
До наступного етапу конкурсу, тестування загальних навичок, допускається 40 осіб, із розрахунку 10 кандидатів на 1 вакантну посаду, які набрали найвищу кількість балів за результатами першого етапу – тестування на знання законодавства. При цьому, враховуючи те, що більшість претендентів подавали документи одразу на всі чотири вакантні керівні посади, було прийнято рішення сформувати єдиний рейтинговий список для кожної місцевої прокуратури.
 
Генеральна прокуратура України оприлюднила рейтингові списки по областях. Наше видання знайомить із списком, в якому зазначені бали, набрані всіма кандидатами на вакантні посади у Ковельській місцевій прокуратурі.
 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024