У списку депутатів Ковельради з’явилися нові дані

29 Жовтня 2015, 07:27
1021
Штаби політичних партій, які взяли участь на місцевих виборах у Ковелі, «вичисляють» переможців перегонів набагато швидше, ніж це робить офіційний орган. І поки той міськвиборчком «роздупляється», аби оголосити, нарешті, результати народного волевиявлення, деякі партійні осередки уже давно можуть ними похвалитися.
 
Наше видання опублікувало список новообраних депутатів Ковельської міської ради. З конфіденційних джерел нам повідомили додаткові відомості до того списку, де вже зазначається територіальний виборчий округ кожного обранця громади, кількість відданих за нього «голосів» та процентне відношенні до кількості виборців, які проголосували за партію по дільницях, за якими були закріплені кандидати. Як то кажуть, інформація – для роздумів.  
 
Цікаво, що цієї каденції відразу двома депутатами будуть представлені шість виборчих округів: № 12, 20, 22, 24, 26, 35. У той же час жодного «свого» обранця у міській раді не матимуть аж тринадцять(!!!) округів: № 1, 2, 3, 4, 5, 6, 9, 16, 17, 18, 25, 27, 28. Неймовірно, але факт! 
 
 
А тим часом на сторінці Ковельської міськради у Фейсбуці йдеться про те, що секретарем ради може стати «перший кандидат» виборчого списку ВО «Батьківщина» Віра Федосюк, першим заступником міського голови – Михайло Гетьман, який «пролетів» на цих виборах, заступниками – Андрій Товстига та Ігор Прокопів, які, відповідно до неофіційних даних, стали депутатами від «Батьківщини». 
 
Втім, і Товстизі, і Прокопіву потрібно буде обрати щось одне з двох: депутатство чи «заступництво» в міського голови, як того вимагає чинне законодавство. Оскільки заступник мера повинен бути членом виконкому, але при цьому вже не може бути депутатом. Тоді їхні депутатські мандати перейдуть, начебто, до начальника міського управління освіти Віктора Бичковського та священика УПЦ КП Андрія Басараби. Хоча на букву закону місцева влада не зважала протягом останніх п’яти років на прикладі того самого пана Прокопіва, який «засідав» депутатом і заступником мера, не будучи членом виконкому.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024