Ковельську прокуратуру очолить прокурор-«богоборець»?

01 Листопада 2015, 23:02
5395
6 листопада відбулася співбесіда з кандидатами на посаду керівника Ковельської місцевої прокуратури. Всього на «крісло» претендують більше трьох десятків чоловік.
 
З конфіденційних джерел в правоохоронних органах журналістам нашого видання стало відомо, що іще до співбесіди керівником «визначили» Володимира Ющика (на знімку), який нині очолює прокуратуру Горохівського району.
 
Хто ж такий цей пан Ющик? Ковельчани добре знають його заступником одіозного прокуратора «усія» Ковельщини Сергія Масалова. Чи не найбільше Володимир Миколайович запам’ятався ключовим гравцем у резонансному судовому протистоянні прокуратури з Українською православною церквою Київського патріархату. «Судилище» було влаштоване, аби позбавити у Ковелі собор святого Димитрія Солунського  землі та нерухомості, якими релігійна громада користувалася понад десять років. Чим же завинили святі отці з паствою? 
 
«Невже зведення коштом громади біля вікон міжрайонної прокуратури нового осередку духовності викликало воістину диявольський вчинок керівника-анцихриста цієї державної правоохоронної структури? Недарма ж пан Масалов протягом 2007-2008 років влаштував справжній терор та переслідування релігійної громади Української Православної Церкви Київського Патріархату», – йшлося у ті дні на офіційному сайті УПЦ КП. 
 
«У присутності працівника архітектури та представника фірми, яка монтувала огорожу, заступник міжрайонного прокурора («права рука» Масалова – Микола Дарчик) три години вів зі мною мову, щоб ми уступили земельну ділянку під автостоянку. Мені казали: «Уступіть землю, а ми тоді вас залишимо у спокої», – заявляв настоятель собору святого Димитрія Солунського, благочинний Ковельського міського благочиння УПЦ КП, митрофорний протоієрей Анатолій (Александрук).
 
 14 грудня 2007 року тепер уже «ліва рука» Масалова – Володимир Ющик виносить припис «про усунення порушень вимог земельного законодавства» і вимагає його негайно виконати. А в суді Ющик підтвердив той факт, що вся ця, так би мовити, катавасія почалася через бажання прокуратури мати автомобільну стоянку. Воістину, який же прокурор без автомобіля?!
 
«Ми просили церкву, щоб стоянку залишили за нами», – повторював вслід за Дарчиком пан Ющик. 
 
«Бог нам дав таких сусідів, як прокуратура. У місті Ковелі всі християни обурені такими діями прокуратури. У розмові із прокурором Масаловим ми бачимо, що він далекий від християнства», – сказав отець Анатолій.
 
Священники собору разом із своєю паствою здійснили хресний хід до прокуратури, провели богослужіння. В підсумку прокурори-«богоборці» судовий процес програли. 
 
Нині ці «герої», з великими зірками на прокурорських погонах, намагаються будь-що втриматися на керівних посадах. 
 
«І як тут не згадати відому фразу Собакевича з «Мертвих душ»: «Один там только и есть порядочный человек – прокурор, да и тот, если сказать правду, свинья». Дійсно – класика безсмертна…»
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024