Заступник мера Ковеля згадав очільника місцевого «УКРОПу» і «медальки» за ветсанзавод

28 Серпня 2019, 11:00
Андрій Товстига 3754
Андрій Товстига

Заступник ковельського мера не може дочекатися звіту тимчасової депутатської комісії міської ради, яка вивчала діяльність тепер уже закритого ветсанзаводу.

На останньому пленарному сесійному засіданні Ковельської міської ради заступник мера з питань житлово-комунального господарства Андрій Товстига апелював до міського голови Олега Кіндера з приводу депутатської тимчасової контрольної комісії, яка була створена на сесії 8 травня 2017 року рішенням № 25/3 для вивчення та вирішення питань діяльності Ковельської філії ДП «Укрветсанзавод», і звіту якої ще й досі немає.

Нагадаємо, головою цієї комісії є очільник депутатської фракції «УКРОП» Ігор Пініс.

«Я неодноразово піднімав питання щодо звіту комісії по ветсанзаводу. Зараз дуже багато популізму і «медальок» на цю тему. У нас була комісія Ігоря Пініса і я щось просто не можу собі поставити на контроль, щоб підготувалися фахівці, які цим займалися, і заслухати звіт», – сказав Андрій Товстига, який був керівником з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Замість головуючого коментувати взялася секретар міської ради Віра Федосюк, яка сказала, що комісія нещодавно збиралася, підготувала та подала проект рішення в секретаріат, і наступної сесії депутати будуть розглядати звіт.

Варто зауважити: відповідно до пункту 2 вищевказаного рішення № 25/3, комісія у складі 9 чоловік повинна була свою роботу провести до 25 травня 2017 року і за її результатами прозвітуватись на сесії.

Як писала у травні 2017-го газета «Вісті Ковельщини», «коли створювалася комісія, люди в залі «зашуміли», почувши визначений термін роботи тимчасової комісії, яка в запропонованому спершу варіанті мала б працювати один місяць. Громаду не влаштовували такі, на її переконання, «розтягнуті» строки, адже більше місяця потерпають від цього лиха. За словами ковельчан, з цим не можна зволікати: невдовзі літо, підвищиться температура повітря, і незахоронені рештки почнуть розкладатись ще швидше. Тому вимагають працювати інтенсивніше і вже до кінця тижня вирішити проблему.

У свою чергу, депутат Ігор Пініс пояснив присутнім, що рішення комісії матимуть рекомендаційний характер, і не варто сподіватися на те, що за кілька днів комісія вирішить питання в плані вивезення відходів, адже не має таких повноважень».

Читайте також:

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром