Активісти запропонували своїх кандидатів у виконком Ковельради

24 Листопада 2015, 09:15
1335

Лідери громадських організацій підприємців та працівників приватного сектора міста Ковеля офіційно звернулися до міського голови Олега Кіндера з пропозицією включити до нового складу виконкому двох представників від громадськості – Миколу Печенюка та Людмилу Васковець.

У адресованому меру листі, який підписали голова зборів Галина Артюшенко та секретар Олександра Ткачук, зазначається, що таке рішення активістами прийнято «для забезпечення належного, повного і всебічного здійснення громадського контролю за діяльністю органів місцевого самоврядування щодо дотримання законності при прийнятті рішень, які будуть виноситись і ухвалюватись владою міста, не допущення і виявлення корупційних схем, протиправних дій влади» та ін.

На зборах депутат Ковельської міської ради 7-го скликання Ігор Пініс(УКРОП) запропонував обрати і делегувати Миколу Печенюка «представником від громадських організацій міста до виконкому, як досвідченого, принципового та фахового діяча». Микола Васильович проживає в селі Воля-Ковельська Ковельського району, безуспішно балотувався на посаду ковельського міського голови, як самовисуванець. Цю думку підтримали також депутат міськради Галина Стасюк і Тетяна Бриль, а журналіст Петро Горщарук висловив пропозицію делегувати Олександру Ткачук (всі вони на виборах балотувалися від УКРОПу), «як молодого спеціаліста в галузі права, яка проявила свої здібності, толерантність, принциповість та знання під час прийняття та оформлення документів кандидатів у депутати до міської ради».

Тетяна Бриль також запропонувала делегувати до складу виконкому від підприємців Людмилу Васковець, «яка є чесною, справедливою, принциповою, володіє усіма необхідними якостями лідера, має навики праці з людьми, користується довірою і повагою серед підприємців міста». Людмила Андріївна проживає у Турійську, теж «боролася» за депутатський мандат Ковельради, представляючи УКРОП.

Інших пропозицій не було. Микола Печенюк та Людмила Васковець дали свою згоду бути представниками у складі виконкому міської ради, запевнили присутніх, що чесно і добросовісно служитимуть громадськості, представляючи і захищаючи їхні права, «слідкувати за тим, що кожна копійка бюджетних коштів була потрачена владою для блага громадськості міста».

Під час голосування за Печенюка віддали голоси 28 учасників зборів (один – утримався), за Васковець – 29. Обоє кандидатів відомі досить гострою критикою на адресу місцевої влади. Влітку цього року, коли підприємці з Привокзального ринку пікетували міськраду, Людмила Васковець у виступі на сходах ковельського «Білого» дому доволі жорстко «пройшлася» по меру міста.

«П’ять років тому він [Олег Кіндер] особисто на асоціації підприємців Ковеля, на якій я була присутня, обіцяв нам допомагати. Що він зробив? Нам потрібен такий мер?! Він чудово розуміє, що більше мером не буде. Він хоче урвати останнє, що тільки можна увірвати. Коли нас будуть рахувати за людей? Досить нам корупції!» – заявила підприємець Людмила Васковець.

«Викорінимо тіньові схеми і замасковані крадіжки, через які гроші платників податків осідають у кишенях посадовців. Встановимо партнерські відносини між міською виконавчою владою, громадськими організаціями, освітянами і підприємцями», – наголошував на виборах Микола Печенюк.

Тепер слово – за мером Олегом Кіндером. Зваживши на ініціативу активістів, чи внесе він запропоновані кандидатури на затвердження депутатам міськради?





Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024