Ковельраду в суді представляє «почтальйон»?

25 Листопада 2015, 10:30
2401

Це судове протистояння є продовженням надзвичайно недолугого рішення, яке 15 квітня 2015 року «породили» минулого скликання депутатська більшість Ковельської міськради від «Батьківщини» разом з мером Олегом Кіндером.

Тоді, на «замовлення» ковельчанина Сергія Нагорника, сесія в рейдерський спосіб скасувала рішення свого ж виконавчого комітету, прийнятого на початках століття, яким було оформлено право власності виробничо-комерційного підприємства «Каскад» на приміщення по вулиці Косачів у місті Ковелі.

15 травня Господарський суд Волинської області, в особі головуючої Оксани Сур’як, врахував доводи сторін і прийняв цілком справедливий «вердикт»: визнав недійсним та скасував рішення Ковельської міської ради від 15 квітня 2015 року № 69/49 «Про скасування рішення». 

«Вся ця історія смердить рейдерством! І я надзвичайно обурений ситуацією, коли громадяни змушені витрачати власний час, кошти та зусилля для захисту від свавілля та самодурства чиновників, які за рахунок нас, платників податків, протирають штани у владних кабінетах, ще й, фактично, за беззаконня, отримуючи «космічні» премії. Усе це відбувається за повної бездіяльності, а інколи й прямого потурання Ковельської міжрайонної прокуратури», – заявив після судового засідання директор «Каскаду» Володимир Пархонюк.

Як дивно, 14 травня, за день до прийняття цього судового рішення, мер міста Олег Кіндер направив від імені міської ради до Господарського суду черговий позов про скасування того самого рішення виконкому. Якщо депутати не розглядали на сесії питання щодо позову, то хто підштовхнув Олега Олексійовича на такий заангажований крок? Володимир Пархонюк висловлює з цього приводу категоричну оцінку – Сергій Нагорник. Адже, крім заяви даного громадянина, інших резонів судитися міській владі з товариством «Каскад» немає.

І знову ковельського градоначальника в суді вкотре спіткало фіаско. Його представник – начальник юридичного відділу міськвиконкому Геннадій Куптійна чотирьох судових засіданнях поспіль так і не зміг пояснити: яке ж право міської ради було порушено товариством «Каскад»?

За підписом Олега Кіндера з’явилася апеляційна скарга, перше повноцінне судове засідання по якій відбулося 23 листопада у Рівненському апеляційному господарському суді. Володимир Пархонюк та його адвокат Геннадій Півень були дуже здивовані, коли у вестибюлі суду замість звично присутнього Геннадія Куптія побачили геть недешевого адвоката із Луцька Володимира Хохлова, відомого в певному колах, як каже пан Пархонюк, прізвиськом «почтальйон».  

«А що, у Ковельській міській раді уже закінчилися юристи?» – поцікавився Володимир Пархонюк, але так і не отримав відповіді від свого тезки Хохлова, «приписаного», наче «земля за колгоспом», до того ж таки Сергія Нагорника в якості захисника. Не почув Пархонюк від Хохлова відповіді й на інше промовисте запитання, а саме: чи він, Хохлов, захищає інтереси Ковельської міської ради на платній основі? Позаяк, будь-яка безоплатно надана послуга органу місцевого самоврядування містить корупційну складову.

Здавалося би, навіть на хлопський розум, така ординарна справа не потребує багато часу для розгляду, бо ж «Каскадом» нічиїх прав не порушено! Вона і виїденого яйця не вартує! Однак після тривалого кількагодинного судового засідання колегія суддів взяла «тайм-аут» до 7 грудня. Який «вердикт» для Кіндера винесе суд у величне свято єврейської Хануки та День місцевого самоврядування – покаже час.

Коментарі
26 Лютого 2018, 18:50
А де коменти поділись?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024