Депутат Ковельради назвав сесію і мера нелегітимними

26 Листопада 2015, 14:20
1260

На сьогоднішньому пленарному засіданні другої сесії Ковельської міської ради депутат від УКРОПу Володимир Косцьов’ят оголосив свою заяву до ЦВК, голови міської виборчої комісії, міжрайонної прокуратури та мера міста, вказавши, що останній – «без повноважень».

Спочатку Володимир Кирилович навів норми чинного законодавства, які стосуються місцевого самоврядування, проведення виборів і визнання повноважень депутатів ради нового скликання та новообраного міського голови. Потім він зауважив, що 12 листопада 2015 року на першій сесії Ковельської міської ради 7-го скликання голова міськвиборчкому Світлана Карпук, всупереч букві закону, не оголосила рішення цієї комісії.

Як аргументує Володимир Косцьов’ят, з посиланням на закон, він та всі інші депутати ради нової каденції та міський голова Олег Кіндер на даний час є такими, повноваження яких в законний спосіб не почалися. При цьому, відповідно до законодавства, повноваження ради, депутатів та мера попереднього 6-го скликання закінчилися в день відкриття першої сесії, тобто 12 листопада.

За словами Косцьов’ята, таким чином, з 12 листопада і по сьогодні у Ковелі відсутній повноважний представницький орган місцевого самоврядування – міська рада, а також відсутній повноважний міський голова. Усі дії, як ноовообраних ради, її депутатського складу та мера Кіндера, спрямовані на реалізацію повноважень органів та посадових осіб місцевого самоврядування, є нелегітимними і такими, що здійснюються з перевищенням наданим законом повноважень. Це також стосується неповноважних та протиправних виборів секретаря ради, формування та затвердження постійних депутатських комісій, в тому числі скликання й проведення сьогоднішньої сесії.

«Вимагаю терміново провести сесію Ковельської міської ради, на якій оголосити офіційне рішення Ковельської міської виборчої комісії про підсумки виборів та визнання повноважень депутатів Ковельської міської ради та обрання Ковельського міського голови», – заявив Володимир Косцьов’ят, додавши, що уже надіслав свою заяву до ЦВК.

Обранець громади в сесійній залі особисто вручив дане звернення Олегу Кіндеру, Світлані Карпук та заступнику Ковельського міжрайонного прокурора Наталії Ткачук.

Втім, Олег Кіндер взагалі ніяк не прокоментував цю заяву і продовжив сумнівну сесію.



Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024