Ковельську прокуратуру очолить жінка?

12 Грудня 2015, 17:08
1773

Генеральна прокуратура України інформує, що питання призначення керівника Ковельської місцевої прокуратури буде вирішуватись Генпрокурором «з урахуванням характеризуючих матеріалів кандидатів та критеріїв, визначених Законом України «Про прокуратуру».

Про це, зокрема, заступник начальника Головного слідчого управління – начальник управління наглядової діяльності у кримінальних провадженнях слідчих органів прокуратури Євген Ковальов повідомив директора благодійного фонду «Ізіда» Володимира Косцьов’ята, якого, як і решту місцевих обранців, міськвиборчком зареєстрував депутатом Ковельської міської ради від УКРОПу, але депутатські повноваження не оголосив належним чином. 

Отож, згідно з рішенням Львівської конкурсної комісії від 6 листопада 2015 року, за результатами тестування та співбесіди на посаду керівника Ковельської місцевої прокуратури одним із трьох кандидатів рекомендовано Наталію Ткачук.

«Водночас інформуємо, що кандидати на посади керівників Ковельської та Луцької місцевих прокуратур Борщ О.І.Ющик В.М.Дарчик М.Г.Клімук В.С.Масалов С.М. та Лопуха В.В. за результатами їх участі у відкритому чотирирівневому конкурсі Львівською конкурсною комісією для призначення на вказані посади не рекомендовані. Питання щодо їх звільнення із займаних посад у зв’язку з припиненням функціонування з 15 грудня 2015 року прокуратур міст, районів, районних у містах та міжрайонних прокуратур буде вирішуватися у строки та в порядку, визначеному законодавством про працю та Законом України «Про прокуратуру», – йдеться в документі.

Хтозна, якого Лопуха не рекомендувала Генпрокуратура, вочевидь, мова йде про нинішнього Ковельського міжрайонного прокурора Василя Лопоху.

З цих же підстав, з урахуванням результатів проведеного тестування, конкурсною комісією буде вирішуватись питання щодо можливості призначення на посаду прокурора Ковельської місцевої прокуратури Алли Вальчук.

Крім того, в листі зазначається, що з урахуванням морально-ділових якостей та Закону України «Про прокуратуру» наказом Генерального прокурора України від 5 березня 2015 на посаду прокурора Волинської області строком на п’ять років призначено Дмитра Чепіжака. Його першого заступника Олега Корецькогозвільнено із займаної посади та наказом Генпрокурора від 28 жовтня цього року призначено на посаду заступника прокурора Хмельницької області.

Як стверджує Євген Ковальов, за матеріалами особових справ Дмитро Чепіжак та Олег Корецький «характеризуються в цілому позитивно, дисциплінарних стягнень не мають». Також позитивно характеризуються заступники прокурора Волинської області Дмитро Марченко та Ігор Мукан.


Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024