Посеред Ковеля риють велике водоймище

16 Грудня 2015, 07:00
1445

З дозволу чиновників поблизу зруйнованого стадіону «Локомотив» екскаватори цілими днями завзято вигрібають ґрунт, збільшуючи і без того велике водоймище. На одному з них можна прочитати напис: «NE GABARIT».

«Ми нічого там не робимо. Можливо, хтось із приватників це робить», – коротко прокоментував те, що відбувається головний комунальник містаОлександр Балак.





Що тут хочуть зробити посеред Ковеля – невідомо. Відповідно до генерального плану міста, розробленого львівським Державним інститутом проектування міст «Містопроект», ця ділянка землі запроектована, як «територія комерційно-виробничого призначення». А згідно інформації Держземкадастру, дана територія, площею 0,9181 га, перебуває у приватній власності, цільове призначення якої – «для розміщення ринку». Можливо, у Ковелі будують унікальний «ринок на воді», аналогів якому ніде нема?



Цікаво, що колись тут знаходилося бомбосховище, яке з вини місцевих чиновників «зсохлося» більш, ніж вдесятеро (з 260-ти до 22-х квадратних метрів), а ще – «пересунулося» вправо.

Ще у березні 2015 року громадський активіст Олександр Геч на сесії Ковельської міської ради порушив «питання зниклого бомбосховища».

«Це за вашої каденції у 2012 році перероблялися документи на дане приміщення», – зауважив Олександр Геч схвильованому міському голові Олегу Кіндеру.   

Свого часу наше видання опублікувало журналістське розслідування про те, що від бомбосховища залишився бетонний гараж із залізними дверми, на яких висить амбарний замок. Випадкові перехожі показували журналістам конфігурацію бомбосховища, свідчили, як блоки демонтували кранами.

«Блоки вивозилися на новобудову біля Ковельської міжрайонної прокуратури», – стверджує підприємець Микола Силюк. І додає, що розбирати бомбосховище почали у 2012 році.

На запитання: «А що то за гараж?» – хтось з чоловіків пояснив: «То вони для відводу очей зробили». Поруч – величезна двоповерхова будівля без вікон та дверей.

«Мені сказали, що то Гетьмана», – твердить Микола Силюк.

Представники громадських організацій звернулися до правоохоронних органів. Кримінальне провадження за даним фактом тодішня міліція відкрила. Як стверджували ковельчани, свідків цього шахрайства більш, ніж достатньо. Однак, схоже, борці за торжество букви закону своє розслідування просто «зам’яли», а громадським активістам уже стало «не до нього»…

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024